Home > Život > Sinoć u Banjaluci kuvao lični kuvar Baraka Obame

Sinoć u Banjaluci kuvao lični kuvar Baraka Obame

Poznati američki kuvar, chef Art Smit, koji je bio lični kuvar Opre Vinfri i Baraka Obame, sinoć je u Banjaluci pripremao burgere po svojoj recepturi. Naime, on je bio specijalni gost banjalučke craft pivare, “The Master Craft Brewery”, koja je sinoć imala promociju prvog bezglutenskog piva u BiH.

Vidno raspoloženi Smit uživao je u delicijama kuhara u “MCB”, radosno se upoznao sa svim gostima, koji nisu štedjeli pitanja, poput onoga:

“Kako je kuhati Obami, a kako Opri Vinfri?”

“Kako vam se sviđa naša hrana?”

“Kako vam se sviđa u Banjaluci?”

Na nek pitanja odgovorio je šapatom na uho, ali ono što je bilo vidljivo jeste da se kao gost vlasnika i dobrog domaćina Ljubomira Marića, osjećao odlično.

JOKER – serviraj za pobjedu

“The Master Craft Brewery” je prva i jedina craft pivara koja je u BiH proizvela bezglutensko pivo. Pored pet vrsta piva, koje ima u stalnoj ponudi, proizvodi i specijalne serije piva.

Saradnik na razvoju proizvoda bila je magistar farmaceut i specijalista nutricionista, Dragana Lošić, koja je ukratko objasnila o kakvom se proizvodu radi.

“Ja kao nutricionista prvo želim da ukažem na prednosti craft piva u odnosu na industrijska. Craft piva se izrađuju od izvornih sirovina, najkvalitetnijeg slada i hmelja, ne sadrže rižu i kukuruznu krupicu, ne sadrže ni konzervanse kao ni vještačke arome, a dobijaju se potpuno prirodnom fermentacijom koja traje mjesec dana. Takođe su nepasterizovana i nefiltrirana.”

Konzumacija craft piva donosi zdravstvene benefite

Za craft piva možemo slobodno reći da su to piva prirodnog porijekla, čija umjerena konzumacija može imati određene zdravstvene benefite (jača kosti, povoljno djeluju na urinarni trakt, smanjuju mogućnost razvoja bubrežnih kamenaca).

“Kako se sve više govori o alergiji i intoleranciji  na gluten i kako se proizveo sve veći broj “gluten free” proizvoda nametnula se potreba da napravimo i “gluten free” pivo i još uz to craft pivo.”

Osobe alergične na gluten, od sada mogu slobodno uživati u pivu

U ovako kvalitetnom proizvodu sada mogu uživati kako osobe alergične na gluten, tako i one, koje su intolerantne na ovaj protein, a kojih ima daleko više. Osobe sa autoimunim oboljenjima, gojazne osobe, čija gojaznost nije povezana sa prevelikim unosom kalorija, osobe koje pate od hroničnog umora, manjka energije, naglih promjena raspoloženja, osobe sa hormonskim disbalansom, uglavnom su intolerantne na gluten i naravno istima se u trenucima opuštanja preporučuje umjerena konzumacija bezglutenskog craft piva. Takođe ne morate biti alergični, a ni intolerantni na gluten da bi uživali u ovom vrhunskom pivu jer i opšte preporuke sve više idu u smjeru da se smanji unos glutena kako bi naša ishrana bila raznovrsnija.

izvor: banjaluka.com

You may also like
Sve spremno za Plan B FEST Zajedno!
Kanda, Kodža i Nebojša u subotu 01. aprila u banjalučkom Klubu studenata
Bend Charna najavljuje promociju novog singla
Banjalučka gitarijada biće održana 5. decembra
);