Home > Život > Preminuo slavni srpski putnik Slobodan Mićić

Preminuo slavni srpski putnik Slobodan Mićić

Poslije duže bolesti, preminuo je najpoznatiji srpski putnik Slobodan Mićić u 76. godini. Mićić je bio vlasnik prve privatne turističke agencije u Srbiji, Kon Tiki.

Obožavan kao vodič, voljen kao šef Interkontinentalnog odjeljenja, poštovan kao direktor u Putniku, cijenjen kao vlasnik prve privatne turističke agencije Kon Tiki, Slobodan Mićić je većini najpoznatiji po beskrajno zanimljivim putopisima “Svijet na dlanu” koje je radio sa suprugom Marijom Škiljaicom Mićić, prenose Novosti.

Ekonomista po obrazovanju, a svjetski putnik po opredjeljenju, srpske turiste je odveo u najudaljenije kutke planete – od Ugande do Galapagosa, od Fidžija do Islanda, čiji je bio počasni konzul.

Otvorio je vrata mnogih destinacija na kojima srpski turisti sa uživanjem i danas provode godišnji odmor. Približio nam je nesvakidašnja mjesta, čudnu hranu, zanimljive običaje i naučio građane Srbije kako se putuje sa stilom. Volio je Grčku, a naročito Atinu, gdje je proveo medeni mjesec. Vjerovao je da će Turska postati turistička velesila, egipatski turistički radnici su mu se klanjali zvali su ga Abu Sloba, a Italijani su ga kratko zvali Boba.

Posljednje godine posvetio je promociji Srbije, jer je bio zaljubljen u u nju – u Dunav, u Ivanjicu, u Vrnjačku Banju, u salaše i planine.

Slobodan Mićić je umio da putuje i uživa u putovanjima. Umio je da zabavlja turiste koji su mjesec dana autobusom putovali do Kaira.

Svi su mu zavidjeli na putovanjima, a Slobodanu Mićiću treba zavidjeti na tome što sa putovanja nije donosio suvenire, već prijatelje.

);