Home > Život > Posjeta francuske delegacije Muzeju savremene umjetnosti RS

Posjeta francuske delegacije Muzeju savremene umjetnosti RS

Ambasador Republike Francuske u BiH Gijom Ruson i novoimenovani direktor Francuskog instituta u BiH Žan-Kristof Tibo posjetili su Muzej savremene umjetnosti Repubulike Srpske.

Uvažene goste u muzeju su dočekali dr Sarita Vujković, direktorica MSURS , te kustos Mladen Banjac koji su im predstavili aktuelnu postavku Milovana Destila Markovića „Destilovano lice“.

„U okviru posjete muzeju razgovaralo se i o brojnim projektima koje je Muzej realizovao u saradnji i uz podršku Francuskog instituta i Ambasade Francuske u BiH koji su jedni od najstarijih partnera naše institucije. U prethodnom periodu imali smo priliku da ugostimo neke francuske umjetnike u Muzeju ali isto tako da uspješno realizujemo izložbe naših umjetnika u Francuskoj“, istakli su iz Muzeja savremene umjetnosti.

Ova zvanična posjeta francuske delegacije Muzeju dovela je i do razgovora o potencijalnim budućim zajedničkim projektima, mogućnostima razmjene i realizacije zajedničkih sadržaja koji bi se trebali realizovati u skorijem periodu.

You may also like
ISPAD i Subversion BL sutra u DKC Incelu
Motorijada “MK Istok” se vraća na Kastel nakon godinu dana pauze
Festival BANJALUČKI DANI MUZIKE 2021
Banja Luka Fest: Veče premijera na tvrđavi Kastel
);