Home > Život > Političar sa devet članova porodice dobio pet glasova na izborima

Političar sa devet članova porodice dobio pet glasova na izborima

Nezavisni kandidat iz indijske pokrajine Pendžab postao je poznat širom svijeta nakon što se rasplakao pred televizijskim kamerama zbog sramotnog gubitka na političkim izborima.

U intervjuu je ovaj nesrećni političar rekao reporteru kako je na izborima dobio samo pet glasova iako ima devet članova porodice.

Premijer Narenda Modi odnio je apsolutnu pobjedu na izborima u Indiji, završenim prošlog vikenda, na kojima je glasalo više od 600 miliona ljudi širom zemlje.

Netu Šuteran Vala, relativno nepoznat političar koji se kandidovao kao nezavisni kandidat u gradu Jalandhar, postao je viralni hit na internetu. U intervjuu za lokalne medije Vala je počeo očajnički da plače jer je bez obzira na devet članova porodice stekao samo pet glasova na izborima.

Na pitanje da li to znači da ni članovi porodice nisu glasali za njega, ovaj političar je rekao da ne krivi svoje bližnje, već da je u pitanju velika izborna prevara. Njegovo objašnjenje o počinjenoj prevari nije pomoglo mnogo da se ovaj video-snimak ne širi svijetom. Nalazi se na svim većim društvenim medijima i novinskim portalima u Indiji, a vremenom je postao i globalni hit. Postoji nešto u tome što suze političara za kojeg izgleda ni porodica nije glasala uveseljavaju gledaoce širom svijeta, koji su ovaj snimak opisali kao neodoljivo zabavan.

Na kraju je došlo do preokreta jer je njegova porodica glasala za njega (navodno) i ovaj nesrećni političar je dobio po novom brojanju 856 glasova, što uopšte nije loše za jednog nezavisnog kandidata.

Do ove nove cifre novinari su došli tokom samog brojanja, tako da je vjerovatno da je ovaj političar dobio mnogo više glasova svojih sugrađana.

Ipak, bez obzira na dokazanu prevaru, porodica političara je imala obavezu da iznese saopštenje u javnost, u kojem naglašava svoju nesebičnu podršku Netu Šuteranu Vali.

“On ima potpunu podršku porodice i svih ostalih članova bliže i dalje rodbine, uključujući i naše ujake. Svi smo mi glasali za našeg Šuterana”, rekao je brat nesrećnog političara.

Netu Šuteran Vala možda nije osvojio mjesto u gradskoj skupštini Jalandhara, ali je sigurno osvojio srca interent javnosti, jer što će se njegov video-snimak dijeliti još dugo.

izvor: oddycentral.com

);