Home > Život > Peđa Bajović otvorio festival smijeha u Banjaluci

Peđa Bajović otvorio festival smijeha u Banjaluci

Predstavom „Rok trajanja“ stand up komičara Peđe Bajovića iz Zagreba u utorak 10. decembra u Vijećnici Banskog dvora otvoren je 2. BANJA LUKA STAND UP FESTIVAL.

Predstava“Rok trajanja” je zadnja iz njegove dosadašnje tematske trilogije.

-Vrlo kratak opis bi bio – ja kukam, a ljudi se smiju! Počinjem o stanju stvari za čovjeka mojih godina, pa preko zdravlja, sporta, narodnih poslovica i pornića. Ovo će ujedno biti i zadnja izvedba ove predstave u Banjaluci, jer sam ih sve tri nedavno snimio i one će od sljedeće godine biti dostupne samo na ekranu – kazao je Peđa.

Zadovoljan reakcijama publike ističe da je sada sasvim jasno da Banjaluka ima svoj festival stand-up komedije.

-Upravo je Vijećnica Banskog dvora prostor u kakvom se tako nešto i treba događati. Nadam se da će i ove tri večeri inspirisati ovdašnje ljude da se okušaju u ovom žanru, pa da već sljedeći festival bude pojačan domaćim komičarskim snagama – dodao je Peđa.

PEĐA BAJOVIĆ je jedan od pokretača regionalne scene stand-up komedije i u svojoj dugogodišnjoj karijeri  obišao je više od dvadeset zemalja svijeta te nekoliko stotina gradova. Nastupao je i na međunarodnom takmičenju stand-up komičara u američkom Seattleu, te se predstavio na najpoznatijem svjetskom televizijskom kanalu za komediju – Comedy Central. Dobitnik je priznanje za najboljeg veterana stand-up komedije na manifestaciji „Adria Comedy Awards“ u Skoplju. Godine 2016. ušao je i u završnicu svjetskog takmičenja „The Funniest Person in the World“ u Helsinkiju.

Njegov dosadašnji rad rezultirao je sa tri tematske predstave: S NOGU (Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije),  MUŠKARAC (o parenju i razmnožavanju), ROK TRAJANJA, kao i prvi cjelovečernji specijal nekog domaćeg stand-up komičara na engleskom jeziku – THE BALKAN BRAIN, koji dobio i svoj video format.

Večeras na programu:

U Vijećnici Banskog dvora 11. decembra 2019. godine (srijeda) u 20.00 časova u okviru 2. BANJA LUKA STAND UP FESTIVALA biće izvedena predstava KRŠENJE stand up komičara MARKA PULJIZA iz Sarajeva i ANDRIJE DABANOVIĆA iz Podgorice.

You may also like
Banjalučka “Rock simfonija” predstavlja novi singl “Čovjek iz ogledala” (VIDEO)
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Devetke stižu na Freshwave!
);