EHO Portal

Otvara se najdublji bazen na svijetu

Koliko duboko možete da ronite? Ako niste sigurni, moći ćete da testirate svoje sposobnosti jer se ove godine u Poljskoj otvara najdublji bazen na svijetu sa podvodnim pećinama koje će ići čak do 45 metara dubine.

Idealno mjesto za trening profesionalnih ronilaca, bazen će sadržati 8.000 kubnih metara vode – što je 27 puta više od prosječnog bazena od 25 metara.

Bazen je trenutno u izgradnji u gradu Mszczonov, na manje od 50 km od Varšave. Oko 1.100 tona čelika se koristi za jačanje njegove strukture, što uključuje simuliranu „plavu rupu” koja se spušta do svoje najdublje tačke.

Dizajneri kažu da će to odgovarati i početnicima i iskusnijim roniocima, ali oni koji ne žele da se pokvase mogu da uživaju u propratnim objektima, zahvaljujući podvodnom tunelu za gledaoce.

Okolni konferencijski i trening apartmani kao i hotelske sobe će takođe gledati na unutrašnjost bazena. Kada se otvori, „Deepspot“ kako se zove ovaj bazen, će svrgnuti italijanski „I-40 Deep Joi“ koji se nalazi u odmaralištu Montegroto Terme, u blizini Venecije.

Ipak, ako sve bude išlo po planu, „Deepspot“ se neće zadržati na prvom mjestu jer se očekuje otvaranje još jednog, dubljeg, bazena u Britaniji 2020. godine.

izvor: BBC

);
Visit Us On Facebook