Home > Život > Otkazan gotovo sav kulturni sadržaj

Otkazan gotovo sav kulturni sadržaj

Virus korona, koji nije zaobišao ni Bosnu i Hercegovinu, primorao je i kulturne radnike da djeluju preventivno, te su gotovo sve kulturne aktivnosti do kraja marta otkazane.

Na osnovu odluke Vlade Republike Srpske o zabrani javnog okupljanja i prestanku rada obrazovnih ustanova do 30. marta 2020. godine zbog prevencije od širenja virusa u Republici Srpskoj, zabranjeni su izvođenje predstava i sva javna okupljanja.

“U skladu s odlukom najviših organa republičke vlasti, Narodno pozorište RS u sklopu preventivnih mjera za suzbijanje širenja virusa korona otkazuje sva planirana izvođenja predstava do 30. marta”, saopšteno je iz NP RS, a ista odluka na snagu je stupila i u Gradskom pozorištu “Jazavac”, gdje su naveli da su otkazani i svi časovi predviđeni za mart u Studiju “Jazavac”.

Naveli su i da se kupljene karte mogu vratiti na biletarnici radnim danom od 10 do 14 i od 16 do 20 časova.

Narodna i univerzitetska biblioteka RS će nastaviti s radom, ali će biti zatvorene studijske čitaonice, otkazani su svi kulturni događaji koji su bili najavljeni za ovaj period te je otkazano održavanje kurseva i radionica.

U jednoj od najposjećenijih i instituciji s najviše kulturnih sadržaja Kulturnom centru Banski dvor kazali su da otkazuju sve planirane programske sadržaje do kraja marta, te da će o svim budućim aktivnostima Banskog dvora javnost biti blagovremeno obaviještena.

U Banjaluci još rade bioskopi “CineStar Banjaluka 4DX Delta planet” i “Cineplexx Palas”, a Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, juče je kazao da tu lokalna zajednica treba da isprati situaciju.

“Naravno da veća organizovana javna okupljanja kao što su premijere neće biti moguća, a ova pojedinačna će biti moguća. To ostaje na volji građana kao odlazak u kafić”, rekao je Šeranić.

Iz “CineStar Banjaluka 4DX Delta planeta” naveli su da uvode novi raspored sjedenja u svakoj dvorani, blokiraju kupovinu minimalno dva sjedišta između posjetioca na način da se povećava udaljenost između posjetilaca ispred, iza, lijevo i desno, te podstiču posjetioce da ulaznice kupuju online.

izvor: Nezavisne novine

You may also like
Humanitarna akcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ sutra u Domu omladine u Banjaluci
Pridružite se trećem izdanju manifestacije „Noć tvrđava“ na Kastelu
Dan Evrope i Freshwave: Oxia, Lexx i drugi na Kastelu
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
);