Home > Život > “Ostani kod kuće i pomozi sebi i drugima”: Nova Imena te pozivaju da spasiš svijet

“Ostani kod kuće i pomozi sebi i drugima”: Nova Imena te pozivaju da spasiš svijet

Projekat “Novo ime”, koji je tokom 2018. godine uspješno realizovan u Republici Srpskoj, predstavio je javnosti ne samo ambiciozne i hvale vrijedne talente, već i mlade, samosvjesne ljude koji su u više navrata pokazali svoju humanost i spremnost da podrže zajednicu i ukažu na istinske vrijednosti.

Ovaj put, oni svima udruženo poručuju: “Ostani kod kuće i tako spasi svijet!”, a njihov apel i poruke podrške možete poslušati na ovom linku.

Riječ je o mladim, uspješnim talentima, koji su, u okviru projekta “Novo ime” koji je u potpunosti realizovala kompanija “Novo RS”, članica austrijske grupacije “Novomatic” u Republici Srpskoj, putem istoimene online platforme dobili priliku da kroz finansijsku podršku unaprijede svoje vještine i znanja iz oblasti obrazovanja, umjetnosti, kulture i sporta.

Sada, kada je čovječanstvo suočeno sa pandemijom virusa korona i kada mu svaki pojedinac, zapravo, najlakše može pomoći tako što će ostati u svom domu, oni pozivaju na odgovornost.

Tako nam Sonja Marković, Novo ime muzike, o kojoj su mediji nedavno pisali i zbog prilike da uskoro nastupi u njujorškom Carnegie Hall-u, najpoznatijoj svjetskoj koncertnoj dvorani, poručuje da je ovo pravo vrijeme za preispitivanje ličnih stavova, uvjerenja i navika, ali i životnih ciljeva. Mladi poeta Adnan Selimović, Novo ime poezije, poziva da ostanemo kod kuće danas kako bismo mogli uživati i sutra, dok Novo ime sporta, Lena Kovačević, podsjeća sve da se čuvaju, hrane zdravo te ostanu aktivni i tokom izolacije.

Iako joj je, kao Novom imenu fotografije, ovo vrijeme idealno za rad sa modelima, mlada Anđela Karać ostaje u kući jer, kako kaže, misli i na osobe koje ne poznaje, a da će za druženja, putovanja i sve ono lijepo što život nosi biti vremena kada sve ovo prođe. A dok sve ne prođe, lakše je uz ples – to dobro zna Isidora Cvijetić, Novo ime plesa, koja podsjeća da je u dobrom ritmu podjednako zabavno uživati i u svom domu.

I, ne zaboravimo, ako nešto možda i jeste, muzika nije stala… Mlada saksofonistkinja i Prvi saksofon u Orkestru MUP-a RS, Novo ime muzike Helena Ostojić podsjeća da poštujemo mjere prevencije i da svako od nas, ponaosob, danas može učiniti mnogo dobrog za zajedničku dobrobit cijele planete.

Svi ovi mladi ljudi vas u svoje i ime kompanije “Novomatic” pozivaju da ostanete kod kuće i tako pomognete i sebi i drugima, ali i cijelom svijetu da što bezbolnije prebrodi novonastalu situaciju i iz svega izađe još ljepši i bolji.

);