Home > Život > Obilježen Svjetski dan glasa

Obilježen Svjetski dan glasa

Svjetski dan glasa i zdravlja glasnih žica obilježen je po prvi put u Banjaluci u Muzičkom paviljonu parka Petar Kočić. Banjaluka se sa obilježavanjem ovog datuma pridružila ostalim svjetskim gradovima.

“Manifestacija je bila veoma dobro posjećena. Muzički paviljon je bio ispunjen, a prisutni nisu krili svoje oduševljenje nakon stručnih izlaganja i koncerta hora ‘MaMa VOX'”, istakla je Maja Manojlović vokalni pedagog.

Manojlovićeva je dodala da je srećna što je uspjela realizovati ovaj vrlo značajan kulturni događaj, koji ujedno promoviše zdravlje glasa i glasnica.

“Ovaj događaj takođe skreće pažnju svim vokalnim profesionalcima da nikad ne zaborave kako i na koje načine da zaštite svoj glas, kako bi ga što duže u zdravlju koristili, a jedan od načina je svakako pravilan tretman glasa kroz pravilnu vokalnu tehniku”, zaključila je Manojlovićeva.

Manifestacija Svjetski dan glasa i zdravlja glasnica je uvrštena u program “Proljeće u Banjaluci 2019”, a organizator na pomoći posebnu zahvalnicu upućuje Banskom dvoru, Gradu Banjaluka i Turističkoj organizaciji Banjaluka.

You may also like
Humanitarna akcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ sutra u Domu omladine u Banjaluci
Pridružite se trećem izdanju manifestacije „Noć tvrđava“ na Kastelu
Dan Evrope i Freshwave: Oxia, Lexx i drugi na Kastelu
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
);