Home > Život > Njujorčani od sada mogu smirivati frustracije na vrećama za udaranje na banderama

Njujorčani od sada mogu smirivati frustracije na vrećama za udaranje na banderama

Gužva se na Menhetnu rijetko smanjuje, a mnogima upravo nedostatak prostora i tišine raspiruje stres i anksioznost. Od sada će svoje frustracije moći smanjiti tako što će udarati u žute vreće koje su zakačene za mnoštvo bandera širom ulica Njujorka.

Zagađenost vazduha, gužva u saobraćaju, sirene auta, sudaranje s ljudima i neprestana vika mogu biti jako štetni za nervni sistem ljudi. Zbog toga je tim mladih dizajnera iz Džordžije osmislio rješenje za obvaj problem.

“Koncept ovih vreća jeste ponuditi javnosti nešto gdje mogu istresti sve svoje frustracije. Mislimo da na ovaj način možemo natjerati ljude da na zdraviji način smanje stres i tako ga ne usmjeravaju na pogrešna mjesta”, rekli su iz kolektiva “donttakethisthewrongway”.

Mnoga istraživanja su pokazala kako su amerikanci narod koji ima najveći nivo stresa. Prema istraživanju koje je sproveo “The New York Times”, 55 odsto odraslih reklo je da stres proživljavaju tokom cijelog dana, što se dosta razlikuje od rezultata istog istraživanja iz Evrope gdje samo 35 posto odraslih ima ovaj problem.

klix.ba

You may also like
Avicii dobio voštanu figuru u muzeju Madam Tiso u Njujorku
);