Home > Život > Na jesen banjalučki “Oktobarfest”

Na jesen banjalučki “Oktobarfest”

Grad Banjaluka će u septembru dobiti još jednu atraktivnu manifestaciju posvećenu pivu, dobroj zabavi i muzici.

Riječ je o festivalu nazvanom „Banjalučki Oktoberfest 2019“, koji će biti održan zadnji vikend u septembru, od 27. do 29. septembra.

Prema najavi organizatora Centra za marketinški razvoj, svi posjetioci će po popularnim cijenama kako ulaznica, tako i piva i hrane, imati priliku da uživaju i u bogatom muzičkom programu.

Organizovan po uzoru na najveći festival piva na svijetu – minhenski Oktoberfest, i banjalučki će posjetiocima ponuditi pivo, kobasice, perece, dobru muziku i provod, ali i domaću deliciju banjalučki ćevap, kao mamac, prije svega, za posjetioce grada na Vrbasu.

Damir Kovačević, organizator manifestacije, ističe da će za potrebe održavanja „Oktoberfesta“ na tvrđavi Kastel biti obezbjeđen veliki natkriveni prostor, kako vrijeme ne bi uticalo na održavanje festivala.

“Namjera nam je da posjetiocima ponudimo najmanje sedam vrsta piva, i to u velikim staklenim kriglama. I ponuda hrane biće slična onoj na čuvenom minhenskom Oktoberfestu, od koljenica, kobasica, pereca pa do našeg ćevapa, kojeg posebno vole da probaju turisti”, istakao je Kovačević.

Kada je riječ o muzičkom dijelu manifestacije, Kovačević kaže da su za sada dogovoreni nastupi grupa „Garavi sokak“ za 27. septembar i „Aerodroma“ za 28. septembar.

U cilju bogaćenja turističke ponude, Grad je podržao organizaciju prvog „Banjalučkog Oktoberfesta“ i uvrstio ga u Kalendar turističkih manifestacija grada za ovu godinu.

You may also like
Humanitarna akcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ sutra u Domu omladine u Banjaluci
Pridružite se trećem izdanju manifestacije „Noć tvrđava“ na Kastelu
Dan Evrope i Freshwave: Oxia, Lexx i drugi na Kastelu
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
);