Home > Život > Klicker Escape room: Pravila su jednostavna, a sve ostalo nije

Klicker Escape room: Pravila su jednostavna, a sve ostalo nije

Već dvije godine u Banja Luci postoji „Klicker Escape room“, sinonim za zabavu svjetskog kvaliteta u gradu na Vrbasu.

Ovakav projekat je pokrenula nasmijana i stručna ekipa koja osmišlja sjajne igre, zagonetke, zabavu kojoj se rado vraćate i preporučujete drugarima.

Za one koji ne znaju koncept „escape room“ je u suštini da vas određena osoba zaključa u sobu i ne da van, a pošto vi želite napolje (u većini slučajeva) trebate riješiti zagonetke i zadatke da bi izašli iz sobe i poželjeli da se što prije vratite. Kako ova ekipa kaže „pravila su jednostavna, a sve ostalo nije“. „Escape room je igra u kojoj igrači rješavaju logičke zagonetke i nije im potrebno dodatno predznanje o temi sobe ili fizička sila. Ma da predznanje o temi i zanimljivostima iz te sfere mogu obezbijediti bolji provod i kvalitetniju zabavu.“ poručila je vesela klikeraška ekipa.

Kada sam razgovarao sa njima rekli su mi da ovakav vid zabave kompletira izlazak u Banja Luci i to je stvarno istina. Možete otići u bioskop, izaći na večeru, uživati u svim sadržajima ovog sjajnog grada, ali isto tako možete sa društvom provesti vrijeme u KliCker-u i igrati se u nekoj od ovih pet igara koje su ovi kreativni ljudi napravili za vas. Ono što želim pomenuti i što opravdava njihov kvalitet je da su njihove igre i zagonetke u potpunosti autorske, a takav trud igračima obezbijeđuje kvalitet. „Uvijek smo tužni kada pravimo igre jer znamo sve fore i ne možemo igrati.“ kažu autori zabave.

Ponuda se ogleda u pet sjajnih igara, koje su po mom skromnom mišljenju rađene po principu za „svakoga po nešto“. Ona koja je bila moj favorit i sa kojom sa ja ušao u svijet „Escape room“ igara je „Neuro“. Sjajna igra sa neurotičnim tonom, mrakom i mnoštvom najsloženijih zagonetki u čitavoj ponudi koje vas u isto vrijeme i iznenade i natjeraju da idete dalje jer prosto morate saznati šta vas dalje očekuje. Jednostavno rečeno igra sa jezivom notom, a to će se tek pojačati jer kako saznajemo od februara u ponudi će biti opcija nastavka u istoj sobi sa ozbiljnom horor notom i bit će isključivo 18+. Tako da „Neuro“ očekujemo u novom ruhu. Trajanje ove igre je 77min, a namijenjena je za 2-6 igrača.

U ponudi je i „Poker“ soba za koju kažu da je sjajna kao prva igra, kao prvo „Escape room“ iskustvo. U jednom periodu je ovo bila igra sa najviše posjetilaca. Ugodna je i svijetla, namijenjena ljudima koji vole da u ugodnoj i opuštenoj atmosferi rješavaju zagonetke. Trajanje igre je 66min, a namijenjena je za 2-7 igrača.

Za svoju novu igru pod nazivom „Proces“ ekipa iz KliCkera navode da im je trenutno omiljena. Sva je u skladu sa temom, svijetla i zanimljiva, ali i satirična. Igra se bavi čuvenim Veleizdajničkim procesom koji je održan u Banja Luci nakon ubistva prestolonasljednika. „Pravda je spora i nedostižna“ kažu za ovu igricu. Trajanje je 55min, a namijenjena je za 2-6 igrača.

„Magija“ je soba koja je na nivou svjetskih „Escape room“ iskustava. U ovu sobu ekipa je najviše uložila. Vrijeme, trud, novac i stvarno je najljepša soba u ponudi. Ova će vas soba očarati, a uskoro se očekuje da bude dostupna i kao društvena igra.

Priču o ponudi KliCkera završavam sa jednom zabavom koja je mene oduševila. U pitanju je igra koja se zove „Potraga za blagom“. Lagana šetnja gradom na Vrbasu. Prolazak kroz istoriju Banja Luke i rješavanje zagonetki širom grada i uživanje u pričama koje Banja Luke čuva. Sjajna zabava namijenjena ekipama koje žele drugačiji i unikatniji provod. Igra traje 222min a namijenjena je za 2-10 igrača. Predlažem da pokupite ekipu i krenete u potragu za BLagom.

Spremajući ovaj tekst saznao sam od ovih divnih kreativaca da nas u ovoj godini očekuje i nove sobe, tako da se radujemo novim sobama i zagonetkama. Nadam se da smo vam uspjeli predstaviti ovu zanimljivu stvar u Banja Luci i da ćete imati novi način za uživanje. KliCker se nalazi na adresi Braće Mažar i majke Marije 27F u Banja Luci. Odaberite svoje prvo KliCker iskustvo, rezervišite termin i javite nam utiske.

Autor: Zoran MATIĆ

You may also like
Konferencija o elektronskoj muzici BLEMC 2021: Program, gosti i teme
Dream Theater dolazi u Zagreb
Završen je IV Moto Fest u Banjaluci
Večeras na Kastelu počinje “Moto Fest”
);