Home > Život > Humanitarna akcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ sutra u Domu omladine u Banjaluci

Humanitarna akcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ sutra u Domu omladine u Banjaluci

Humanitarna aukcija „Umjetnost koja nikome ne treba“, koja će biti održana sutra, u banjalučkom Domu omladine, sa početkom u 20 časova, okupila je više od 50 umjetnika.

Na događaju će biti predstavljeno gotovo 150 radova i predmeta, koje će posjetioci imati priliku da otkupe, a time i pomognu rad banjalučke javne kuhinje. Aukcija koja spaja umjetnost i humanost ove godine donosi brojne novitete. Prisutni će moći da kupuju raznovrsna umjetnička djela i komade nezavisnih modnih dizajnera, ali i da prisustvuju plesnom performansu i promociji video-spota, da se tetoviraju ili dobiju svoj portret. 

– Iako je prvobitna ideja za ovu aukciju bila, kako joj i sam naziv kaže, da umjetnici doniraju djela koja imaju neko oštećenje, vrlo je brzo i spontano prerasla u događaj na kojem su gotovo svi radovi bez oštećenja. To nam je pokazatelj da su umjetnici, prije svega, beskompromisno podržali humanost i da zajedno stoje kada je nekom potrebna pomoć. Srećni smo i što je interesovanje kompanija mnogo veće ove godine. Preostaje još samo da se i naši sugrađani ponovo odazovu, posjete aukciju i učestvuju u njoj, kako bismo zajedno prikupili još veća sredstva za javnu kuhinju – poručuju organizatori.

Imajući u vidu da će se ove godine umjetnicima koji doniraju svoja fizička djela pridružiti i oni čije radove posjetioci neće moći da ponesu kući, već da ih pogledaju na licu mjesta, ulaz će se plaćati simbolične 2 KM. Takođe, ponovo će biti organizovan zaseban prostor nazvan „Daj šta daš, uzmi šta želiš“, gdje će se slobodnom donacijom moći kupiti predmeti koji zbog vremenskog ograničenja neće biti predstavljeni u centralnom dijelu dešavanja.

Podsjetimo, prva „Umjetnost koja nikome ne treba“ održana je 5. jula 2023, kada su prikupljene 5.002 KM, takođe za javnu kuhinju koju vodi udruženje Mozaik prijateljstva. Pokrovitelj događaja je “Tropik” i “Moj market”, a dodatne informacije, kao i izdvojena djela umjetnika čije ćete radove moći da kupite na aukciji, pogledajte na “Instagram” i “Fejsbuk” stranicama događaja.

You may also like
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Devetke stižu na Freshwave!
Pridružite se trećem izdanju manifestacije „Noć tvrđava“ na Kastelu
);