Home > Život > Glumci “Državnog posla” donose reformu i u Banjaluku

Glumci “Državnog posla” donose reformu i u Banjaluku

Nakon uspješnih predstava širom Srbije, ali i inostranstva, dobro poznata lica Čvarkov, Torbica i Boškić, tačnije Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković, nastupiće pred Banjalučkom publlikom u Dječijem pozorištu Republike Srpske, 27. oktobra, od 20 časova, sa svojom novom predstavom “Velika reforma”.

Iako nije peti četvrtak u mjesecu, omiljeni arhivatori su ipak primili stranke. Ni nama nisu riješili predmet, ali iskoristili smo priliku da saznamo nešto više o njihovoj novoj predstavi “Velika reforma”, ali i šta je arhivatore snašlo na pragu promjena i tranzicije ka novom evropskom društvu, te kako su oni reagovali na te promjene.

Prethodna predstava dosadila, pa napravili novu

“Sama predstava je nastala tako što nam je prošla predstava dosadila i morali smo nešto novo da napravimo. Prvo smo htjeli da napravimo predstavu o Gajdobri, šta se tačno tu desilo. Čak i u ovoj predstavi mi načinjemo temu Gajdobra, koju ćemo možda završiti u nekoj sljedećoj. Predstava govori o Velikim reformama u kojima smo svi već 20 godina i kako velikim koracima dolazimo do Evropske unije. Radi se o tome šta sve čovjek treba kod nas da promjeni da bi uspio prići famoznoj uniji”, istakao je Ćirjaković. Škorić, u njihovom prepoznatljivom duhovitom stilu dodaje: “Velika reforma je ustvari zbog moje matere koja pravi reforma tortu.”

Kakve nas promjene očekuju po dolasku “Velike reforme”?

“To ćete vidjeti. Na sredini predstave se tačno vidi šta će se desiti. Mi tačno objašnjavamo! Zato treba svi da dođete i da platite punu cijenu karte, ne da zovete nekog koga znate u Dječijem pozorištu, nego svi da dođete i da vidite šta nas sve čeka, možda, jednog dana za kojih desetak godina”, istakao je Ćirjaković.

Ključ uspjeha: oker boje i registratori

“Moje mišljenje da je ključ uspjeha svakako bio termin u kojem smo se emitovali, veoma bitan stari termin crtanog filma kad smo bili mali, a tu je i trajanje. Trajanje je mnogo bitno, radi se o YouTube formatu pa nikome nije teško čak i ako nam je dosadna epizoda, jer traje samo 5, 7, 6 minuta…“, rekao je Ćirjaković, a Škorić dodaje: „11 je bilo rijetko“.

Banjac tvrdi: “Serija je popularna isključivo zato što su u pozadini oker boje, koje smo svi navikli gledati, ulazeći u prostorije državnih firmi. Kao i registratori. Tako da to sve kad se ujedini daje ključ uspjeha.”

Seli li se „Državni posao“ na filmsko platno?

“Dosta smo razmišljali o tome i u jednom momentu smo čak i napisali neki scenario, koji bi više bio „road movie“ i nadamo se da će to jednog dana zaživjeti. Inače ja sam pao na režiji, ja bih ga režirao da nisam pao tada na režiji”, šaljivo je prokomentarisao Ćirjaković.

Arhivatori poručuju:

“Čekajte nas u pabu poslije, dolazimo na pivo. Živjela Banjaluka!”

Režiju predstave je uradio Petar Jovanović, scenografiju Vladislava Munić, a autori teksta su glumci Nikola Škorić, Dimitrije Banjac i Dejan Ćirjaković.

Karte su u prodaji od utorka, 15. oktobra na blagajni Dječijeg pozorišta Republike Srpske, od 14 do 16 časova.

Izvor: banjaluka.com

You may also like
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Devetke stižu na Freshwave!
Humanitarna akcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ sutra u Domu omladine u Banjaluci
);