Home > Život > “Game of Thrones” donosi probleme djeci imena Deneris

“Game of Thrones” donosi probleme djeci imena Deneris

Histerija koja vlada zbog finalne sezone serijala “Igra prijestola” ne jenjava, a pomiješana osjećanja zbog posljednje emitovane epizode su se prenijela i na stvarni život.

Naime, među onima koji su bili zaprepašteni dok su gledali kako Deneris Targerijan, koju tumači glumica Emilija Klark, vrši masovna ubistva vatrom bili su roditelji koji su dali svojim kćerkama ime upravo po ovoj kraljici zmajeva.

Ime Kalisi je dobilo oko 560 djevojčica u SAD samo tokom prošle godine. Ovaj trend je vladao i prethodnih godina, pa je sa različitim varijacijama više od 3.500 djece dobilo ime po liku iz popularne serije. Trend je bio u usponu sve do emitovanja posljednje epizode u noći između nedjelje i ponedjeljka, u kojoj Deneris više nije omiljeni lik mnogih obožavalaca.

Ona koja oslobađa robove, majka zmajeva i veliki borac za pravdu osvojila je simpatije publike širom svijeta, uključujući i bivšeg premijera Australije Džuliju Džilard, koja je još 2013. godine izjavila da samo za nju navija i da se nada da će ona sjesti na Gvozdeni tron.

Ipak, ovaj lik se promijenio u samo jednoj epizodi i od voljene kraljice postala je masovni ubica. Koliko je epizoda naljutila obožavaoce dokazuju i podaci sajta “Rotten Tomatoes”, koji je posljednju epizodu ocijenio kao najgoru do sada. Primjer, epizoda “Vinterfel”, koja je otvorila ovu sezonu, ima ocjenu 94%, dok je epizoda “Zvono”, nedavno emitovana, ocijenjena tek sa 49%.

Lik Deneris je pokrenuo brojne debate među obožavaocima, pa tako jedni smatraju da je ovo prirodna reakcija kraljice, dok drugi smatraju da su tvorci serije pretjerali sa ovom epizodom.

Ipak, među najglasnijim u internet raspravama su roditelji djece Kalisi i Deneris, koji ističu da njihova djeca zbog imena sada doživljavaju maltretiranja vršnjaka.

Jedan od korisnika društvene mreže Twitter napisao je poruku svoj djeci koja nose ime kraljice zmajeva, poručujući im da su njihovi roditelji jedini odgovorni za to što sada proživljavaju.

“Vaši roditelji vam duguju izvinjenje”, stoji u ovom komentaru.

Pojedini korisnici društvenih mreža savjetovali su roditeljima da već sada promijene imena svojoj djeci u nadi da će da ih tako poštedjeti maltretiranja vršnjaka. Serija “Igra prijestola” je zbog ovakvih situacija postala kulturološki fenomen 21. vijeka. Do kraja ovog serijala ostala je još samo jedna epizoda koja će biti emitovana 19. maja širom planete.

izvor: Nezavisne novine/David JOJIĆ

You may also like
Objavljen datum početka emitovanja serije “KUĆA ZMAJA” (VIDEO)
Dodjeljene nagrade “Emmy”, “Igra prijestola” najbolja serija
“Igra prijestola” osvojila čak 32 nominacije za nagradu “Emmy”
Netflix najavio SAMURAI verziju “Game of Thronesa”
);