Home > Život > Crna Gora: Ovogodišnje takmičenje u ležanju iz samoizolacije

Crna Gora: Ovogodišnje takmičenje u ležanju iz samoizolacije

Kako se stereotip lijenosti povezuje s Crnogorcima, etno selo Montenegro blizu Nikšića godinama je organiziralo takmičenje u ležanju.

Pošto im je ove godine virus korona poremetio planove odlučili su epidemiološki savjesno organizovati takmičenje u samoizolaciji. Svi učesnici moraju se pridržavati pravila koja predviđaju da sami borave u kolibi i nikamo ne izlaze te da sami održavaju higijenu smještaja i posuđa. Nema telefona ni televizora, duvana ni alkohola.

Organizator osigurava hranu za sedam dana, ali i duže ukoliko bude upornih.

“Hrana će biti zdrava, ništa pakovano ni obilno. Normalno za jedan zdrav dan. Voda je izvorska, imate je u smještaju. Knjige su dopuštene, dopušteno je i crtanje. Sve je dopušteno što je zdravo za dušu jednog čovjeka”, navode organizatori iz etno sela Montenegro.

Pobjednik će dobiti skromnih 300 evra, ali će učesnik koji odustane prije trećeg dana platiti kompletan smještaj i hranu u iznosu od 105 evra

Takmičenje počinje 5. februara, a sudeći po prvim prijavama na Facebook stranici organizatora mnogo je onih koji bi “da odmore i da zato budu plaćeni”.

Ipak, komisija će od prijavljenih izabrati pet do sedam takmičara, prenosi Hina.

izvor: klix.ba

You may also like
Nova imena na Sea Dance festivalu u Crnoj Gori
Istorijski nastup Davida Guette sinoć označio početak nove ere za Sea Dance Festival!
EXIT predstavlja ljepote Crne Gore kroz Sea Dance Viber stikere
Najveće finale ljeta: Zbog ovoga svi idu na “Sea Dance Festival”!
);