Home > Život > Branko Đurić Đuro za Eho: “Ranije je bilo lakše nasmijati ljude”

Branko Đurić Đuro za Eho: “Ranije je bilo lakše nasmijati ljude”

Sinoć pred punim amfiteatrom banjalučke trvrđave Kastel održana je autorska predstava Branka Đurića Đure “Đurologija” na opštu radost i oduševljenje svih prisutnih.

Ovaj harizmatični glumac svojom predstavom ukazao je na svakodnevne pojave na “ovim prostorima” na jedan iskren, prizeman, nadrealan način i publika se lako pronalazila u njegovim temama, te su upravo te situacije koje su nam najbliže i najsmješnije. “Đurologija” je jedan ozbiljan vid terapije koja vam omogućava osmjeh, opuštenost, užitak i dužni ste sebi da je pogledate.

Ona je način da saznate zašto svaki sofisticirani alkoholičar nosi šal bez obzira na godišnje doba, koja je razlika između seksa pred kamerom i u stvarnom životu, kako bi trebao izgledati spot za pjesmu “Jabuke i vino” i mnoge druge stvari koje će vaš život učiniti veselijim.

Sjedeći u publici primjetio sam da ljudi oko mene “presreću” fore što znači da su nekoliko puta dolazili na predstavu, što je još jedan od pokazatelja da je Đuro u Banja Luci rado viđen gost. Aplauzi i smjeh odjekivali su tvrđavom skoro cijela dva sata. Đura je poveo gosta, mladog multitalentovanog Luku Bulića koji se premijerno predstavio banjalučkoj publici. Najjednostavnija riječ za opis ovog momka je nevjerovatan, svojim maestralnim imitacijama Arsena Dedića, Kemala Montena, Olivera Dragojevića, Masima Savića oduševio je i do suza nasmijao sve prisutne.

Razgovarali smo sa Brankom Đurićem Đurom o predstavi, o tome šta banjalučani mogu očekivati, i planovima u budućnosti.

“Koliko ja vidim da publici nije toliko do smjeha, barem ne većem dijelu populacije. Ranije je bilo lakše nasmijati ljude, već su dolazili nasmijani, sada treba mi nekih 15 sekundi da ih nasmijem (šalim se), potrebno je neko vrijeme da postignu tu “radnu” temperaturu. Što se mene tiče i moje ekipe i gostiju možete očekivati barem dva sata dobre zabave i burnog smjeha. Nemam konkretne planove, znam da izgledam ambiciozno ali ustvari radim stihiski. Trenutno “Bombaj Štampa” dosta svira okolo, objavili smo singl “Samo lagano” i potpisali ugovor sa “Croatia recordsom” tako da uskoro treba izaći nova ploča. Nastupali smo na festivalima, na primjer na “Beer Festu” u Beogradu pred 35.000 ljudi, mi smo klupski bend tako da nam je to sjajna prilika da se predstavimo pred širom publikom”, rekao je Đura za Eho-portal.

Zoran MATIĆ

You may also like
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Devetke stižu na Freshwave!
Pridružite se trećem izdanju manifestacije „Noć tvrđava“ na Kastelu
Dan Evrope i Freshwave: Oxia, Lexx i drugi na Kastelu
);