EHO Portal

“Aquarius” je, ponovo, izborio mjesto među najboljima

Marketinška agencija „Aquarius“ iz Banjaluke dobila je još jedno priznanje, ovaj put ulaskom u finale na „Balticbest“ festivalu, takmičenju u oblasti marketinga i komunikacija na nivou Evrope. U kategoriji print oglašavanja, uz veliku konkurenciju i pregršt uspješnih ideja, rad agencije „Aquarius“ izborio je mjesto u finalu, a u pitanju je grafičko rješenje za promociju serije „Kosti“, produkcijske kuće „Bosonoga“.  Poseban značaj priznanju daje činjenica da je „Aquarius“ jedna od dvije agencije iz regije, koje su izborile mjesto među finalistima ovog festivala.

Sedmu godinu zaredom „Balticbest“ festival nagrađuje kreativce iz malih zemalja Evrope, sa brojem stanovnika do 5 miliona, za najbolje ideje i ostvarenja u oblasti marketinga i  advertajzinga. Riječ  je o festivalu marketinških agencija, oglašivača i stručnjaka u advertajzingu, koji se takmiče u više različitih kategorija. Ove godine, glasanje žirija je održano online, a kvalitet radova je, prema riječima Asje Dupanović – voditeljke projekta „Kreativni portfolio“ i jedne od članova žirija, bio odličan.

„Izaći na jedno takvo ‘igralište’, takmičiti se sa marketinškim ‘magovima’ i biti finalista, ogroman je uspjeh. Ovogodišnji radovi su nesvakidašnji, a vidjeli smo mnogo inovativnih strategija i uspješnih kampanja“, rekla je Asja Dupanović, članica žirija „Balticbest“ festivala u kategoriji „TV objave“.

 „Balticbest“ festival nagrađuje kreativne ideje sprovedene u djelo, a cilj tvoraca festivala je okupljanje agencija iz malih zemalja, koje imaju ograničeno tržište, budžete i timove.

Za manje agencije, sa naših prostora, učešće na festivalima i odmjeravanje postignuća na evropskom nivou „donosi prepoznatljivost na tržištu i svojevrstan ‘ulazak’ na tržište Evrope, smatra Ekrem Dupanović, izdavač i glavni urednik portala „Media Marketing“.

„Učešće je jako važno uvijek, a posebno ove godine kada su se industrija, ali i čitav svijet, suočili sa krizom. Divno je vidjeti da je kreativnost prevazišla sve prepreke i preživjela, bez obzira na drugačije uslove rada, koji su svima nametnuti. Još više sam ponosan što je agencija „Aquarius“, baš iz naše zemlje, izborila mjesto među najboljima“, naglasio je Dupanović.

Vizuelno, odnosno grafičko rješenje za seriju Kosti, prema riječima žirija festivala, nosi snažnu i duboku poruku. Iza dizajna stoji kreativni tim agencije „Aquarius“, na čelu sa direktorom Dejanom Šijukom. Upravo jedan od najvećih kreativnih odjela u regionu, je nešto što „Aquarius“ izdvaja od ostalih agencija.

„Raduje nas što su naša kreativna rješenja prepoznata. Ponosni smo na svako priznanje, a posebno na ona koja dolaze od strane kolega iz struke, na regionalnom i na evropskom nivou. Svako priznanje je važno, naročito u našoj industriji, jer predstavlja dokaz da kreativnost još uvijek i te kako živi u organizaciji. Kao i svaki put kada neki naš rad pridobije pažnju struke i javnosti, i iz ove situacije ćemo izvući pokretačku snagu i dodatnu motivaciju za rad na budućim projektima“, izjavila je Brankica Janković, direktorica agencije „Aquarius“.

Agencija „Aquarius“ je full service marketinška agencija sa preko 1000 uspješnih marketinških priča iz sebe, te brojnim domaćim i inostranim nagradama, za iste. Sa 27 godina kvalitetnog rada iza sebe i preko 100 klijenata, agencija zapošljava preko 60 profesionalaca iz svih oblasti marketinga i advertajzinga.

);
Visit Us On Facebook