Home > Život > Američke serije donirale medicinsku opremu bolnicama

Američke serije donirale medicinsku opremu bolnicama

Zbog pandemije koronavirusa, zdravstveni radnici širom svijeta nisu bili pripremljeni za veliki broj zaraženih, zbog čega, između ostalog, imaju problem i s manjkom medicinske opreme, pa im je ustupljena medicinska oprema iz serija kao što je “Uvod u anatomiju”.

Kako prenose svjetski mediji, za potrebe snimanja američkih serija poput “Uvod u anatomiju” i “Specijalizant” kod njih se zatekao višak medicinske opreme, a oni su ga sada, u vrijeme nestašice zbog širenja korone, donirali lokalnim bolnicama.

Navodno, oprema sa seta serije “Specijalizant” ustupljena je lokalnoj bolnici u Atlanti, a reumatolog Karen Lav objavila je fotografiju donacije na društvenim mrežama.

Takođe, medijska kuća ABC istakla je da je serija “Station 19” donirala sve svoje N95 maske lokalnoj vatrogasnoj stanici. Oni su na setu serije imali oko 300 maski i rado su ih proslijedili profesionalcima kojima su potrebnije.

Sa seta “Uvoda u anatomiju” donirana je velika količina zaštitne opreme, uključujući rukavice, kao i zaštitna odjela, te maske, prenose strani mediji.

Serije “New Amsterdam” i “The Good Doctor”, isto tako, donirale su medicinski materijal lokalnim bolnicama.

You may also like
Saksofonista i pjevač Manu Dibango umro od korona virusa
Domaći i regionalni muzičari održavaju koncerte putem društvenih mreža
Džared Leto došao sa odmora iz pustinje: “Nisam imao pojma o pandemiji”
);