Home > Uncategorized > Objavljen je novi singl grupe URBAN INSTINKT – “Anarhija”

Objavljen je novi singl grupe URBAN INSTINKT – “Anarhija”

“Anarhija” treći je po redu singl tuzlanske hardcore grupe Urban instinkt koji će biti objavljen u julu ove godine na njihovom novom albumu “Bijes”.

„Pjesma “Anarhija” govori o konstantnoj borbi čovjeka sa samim sobom i o tome kako nikada ne treba odustati od sebe i svojih snova bez obzira na sve prepreke koje život sa sobom nosi.“ – rekli su iz benda

Video spot za pjesmu “Anarhija” premijerno je objavljen na YouTube kanalu HARDCORE WORLDWIDE, a isti je vodeći svjetski YouTube kanal koji je u potpunosti posvećen hardcore bendovima iz cijelog svijeta. Spot za pjesmu „Anarhija“ koji je snimila ekipa Salt and Flow iz Tuzle u režiji Vedrana Haračića.

Muziku i aranžman pjesme potpisuje frontman benda Mirza Čardžić, a tekst su napisali Tarik Šukalić i Mirza Čardžić. Pjesma, kao i cijeli album, snimljena je u studiju Cirith Ungol kod producenta Dražena Kecmana koji je zadužen za produkciju, miks i mastering cijelog albuma.

Ekipa koja je snimila ovaj singl kao i cijeli album su: Mirza Čardžić Charge (vokal i bass gitara), Edin Muminović (prateće gitare), Mirza Mita Halilagić (ritam gitare), Sead Hadžić Sejo (bubanj), Tarik Šukalić Tare (vokal i prateći vokal) te Amer Kantardžić Sladge.

Autor: David JOJIĆ

You may also like
Urban Instinkt objavili singl “Istinom sam vođen”
Mirza Čardžić za Eho: Odlučili smo da okrenemo novi list u našoj muzici
Bend “Urban instinkt” ima novi album, snimali s Edom Maajkom i Frenkijem
);