Home > Muzika > ZVIJEZDE STIŽU NA KASTEL: Najavljeno drugo izdanje BANJA LUKA FESTA

ZVIJEZDE STIŽU NA KASTEL: Najavljeno drugo izdanje BANJA LUKA FESTA

Drugo izdanje internacionalnog muzičkog festivala “Banja Luka Fest” održaće se na tvrđavi Kastel, od 6. do 9. jula. Nakon što je već prve godine festival stekao status jednog od najznačajnijih u regionu, i ovog puta, na pozornici pod otvorenim nebom nastupiće čuvena muzička imena u potpuno novim i drugačijim izdanjima. Sa nestrpljenjem publika iščekuje program na Kastelu a organizatori najavljuju :

Rok velikani, grupa Bajaga i Instruktori otvoriće festival 6. jula koncertom za rok grupu, orkestar i hor, dok će na zatvaranju 9. jula nastupiti Zdravko Čolić! Naša najveća muzička zvijezda premijerno u Banja Luci održaće koncert u pratnji simfonijskog orkestra. Publika Banja Luka Fest-a imaće priliku da prisustvuje svjetskoj premijeri koncerta „Zdravko Čolić Symphonic“!

Vanvremenska muzička diva, Josipa Lisac nastupiće druge večeri Banja Luka Fest-a 7. jula, dok će treće festivalsko veče, 8. jula biti rezervisano za svjetski poznatu, špansku muzičku zvijezdu Luz Kasal, koja je poznata po čuvenim muzičkim temama iz filmova Pedra Almodovara, prije svih “Piensa En Mi” i “Un Ano de Amor” iz kultnog filma “Visoke potpetice”.

Naša publika, Luz Kasal dodatno je zavoljela i kroz pjesmu “Madrugadas”, naslovnu numeru filma “Montevideo, vidimo se”. Ove numere biće dio repertoara za njen prvi koncert u Bosni i Hercegovini, koji priprema sa posebnom pažnjom. Gostovanje španske dive na Banja Luka Fest-u biće prilika za povezivanje kultura dvije zemlje.

Muzički spektakl za pamćenje i atraktivna festivalska lokacija na velikoj sceni tvrđave Kastel, učiniće Banja Luku i ovog ljeta centrom regiona.

– Sa prvim izdanjem festivala već smo stekli veliko povjerenje publike, pa je samim tim ove godine odgovornost još veća. Srećni smo da smo uspjeli da pozicioniramo Banja Luka Fest kao jednu od najznačajnijih muzičkih manifestacija u ovom dijelu regiona, zbog čega su naše ambicije bile zaista velike kada su u pitanju ovogodišnji program, produkcija i  organizacija. Bogatim programom, u kome će publika uživati tokom četiri festivalska dana, sigurna sam da ćemo i ove godine uspjeti da pošaljemo još snažniju poruku iz Banja Luke, kao mjesta dobrih susreta. – rekla je Biljana Čigoja, direktor Banja Luka Fest-a.

Banja Luka Fest već je stekao status festivala za koji se vezuje prepoznatljiv umjetnički program, visok produkcijski standard, elegancija i glamur. Ova manifestacija obogatila je kulturni život Bosne i Hercegovine i na sebe skrenula pažnju kompletne javnosti. Medijske ekipe iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, kao i svi značajniji domaći mediji, već su najavili svoje prisustvo na ovogodišnjem crvenom tepihu festivala sa koga će izvještavati tokom četiri festivalska dana. Pored muzičkih velikana čiji koncerti se iščekuju sa velikom željom i interesovanjem, događaju će prisustvovati naše najveće glumačke i TV zvijezde.

I ove godine, organizatori pripremaju sjedeću platformu sa kojom će Kastel zablistati u novom sjaju i na taj način publici ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom. Svako festivalsko veče pratiće i posebno osmišljeni after party-ji na otvorenom sa bogatim muzičkim programom.

You may also like
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
Novi fosili u Banjaluci: Sanja, Marinko i Zec stižu na tvrđavu Kastel
Morcheeba prvi najavljeni headliner Demofesta
Kolja i Grobovlasnici 9. juna u Banjaluci
);