Home > Muzika > “Zoster” i “Letu štuke” nastupaju u Banjaluci

“Zoster” i “Letu štuke” nastupaju u Banjaluci

Nakon spektakularnog koncerta, jedne od navećih svjetskih muzičkih zvijezda Manu Chao, koji je održan 17. oktobra, nastavlja se koncertni program u banjalučkom KSB-u.

I novembar će u Klubu studenata Banjaluka biti u znaku odlične muzike. Isti će obilježiti nastupi jednih od najpoznatijih bosanskohercegovačkih bendova, koji uživaju veliku popularnost u cijeloj regiji. Mostarski Zoster” pred banjalučkom publikom zasviraće u petak /08.11/, dok će kraj istog mjeseca, tačnije /30.11./ subota, biti rezervisana za nastup sarajevskog benda „Letu štuke“.

Bend “Zoster” u koji se gotovo svi zaljube na prvo slušanje zbog jasnih poruka u njihovim pjesmama i zbog specifičnog i jedinstvenog zvuka (od katarze reggae/dub/rocka pa do odličnih psych momenta) već gotovo dvadeset godina prisutna je na regionalnoj muzičkoj sceni.
Bend nastaje kao posljedica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto više kaže i učini. Pored samostalnih koncerata koje su imali u gotovo svim većim gradovima u regiji, svirali su i u mnogim evropskim gradovima, a odsvirali su i većinu festivala u regiji.

Sarajevska grupa “Letu štuke” predvođena frontmenom i istaknutim autorom Dinom Šaranom već s prvim studijskim albumom koji je pod imenom ‘Letu štuke’ objavljen 2005. godine, izazvala je veliko zanimanje u cijeloj regiji, kako među publikom tako i kritikom koja ga je odmah svrstala među vodeće alter-pop naslove. Letu Štuke nakon sedam godina albumske stagnacije u novembru 2018. objavili su četvrti studijski album ‘Topla voda’ kojeg su uspješno u sklopu regijske koncertne promocije predstavili publici . ‘Bože zdravlja’, ‘Supermarket’, ‘Bočice’, ‘Zemlja gori’, na kojem su Štuke udružile snage s Dubioza kolektivom i ‘Topla voda’ noseći su singlovi aktuelnog albuma, koji će pred banjalučkom publikom promovisati 30. novembra u KSB.

Cijena pojedinačne ulaznice po događaju u pretprodaji je 10,00 KM, a na dan koncerta cijena ulaznice biće 14,00 KM. Prodajna mjesta su KSB i Peckham Pub. Početak prodaje je u srijedu 23. oktobra.

You may also like
“Živjeti slobodno”: “Letu štuke” 11. maja u Klubu studenata Banjaluka
Kanda, Kodža i Nebojša u subotu 01. aprila u banjalučkom Klubu studenata
Kultni splitki hip-hoperi TBF, 8. aprila dolaze u banjalučki KSB
ZOSTER I KANDA, KODŽA I NEBOJŠA U BANJALUČKOM KSB-u
);