Home > Muzika > ŽIVJETI SLOBODNO 2022: Dr NELE KARAJLIĆ, TBF, ZOSTER i SOPOT na tvrđavi Kastel 14. maja

ŽIVJETI SLOBODNO 2022: Dr NELE KARAJLIĆ, TBF, ZOSTER i SOPOT na tvrđavi Kastel 14. maja

Povodom obilježavanja 9. maja – Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, UG Sloboda organizuje događaj Živjeti slobodno u okviru kojeg će se realizovati brojni kulturni sadržaji.

Nakon dvogodišnje pauze u realizaciji ovog događaja, koja je uzrokovana pandemijom virusa korona, organizatori najavljju bogat program.

Cilj ovog događaja je da kod mladih ljudi u našoj zemlji razvije vrijednosti za njegovanje tradicije antifašizma. Ovaj događaj tokom 6 godina realizacije okupio je veliki broj mladih ujedinjenih u ovoj ideji, te kroz brojne kulturno – obrazovne sadržaje, muzičke koncerte, predstave, promocije, panel diskusije sa interesantnim učesnicima, omogućio im da razviju svijest i pozitivnu ideju u očuvanju antifašističkih vrijednosti. 

U okviru programa Živjeti slobodno, 14. maja na banjalučkoj tvrđavi Kastel održaće se centralni muzički događaj na kojem će nastupiti najpoznatiji regionalni bendovi i izvođači DR NELE KARAJLIĆ / TBF / ZOSTER / SOPOT. Imajući u vidu da je muzika jedan od glavnih pokretača pozitivnih misli i ideja, i ove godine očekuje se dobra atmosfera uz puno pozitivne energije i želje da Banjaluka bude mjesto okupljanja svih onih koji prepoznaju i teže širenju ideje antifašizma.

Cijena ulaznice u pretprodaji za ovaj događaj je 15 KM. U prodaju će biti puštena ograničena količina ulaznica po ovoj cijeni. Ulaznice će biti dostupne putem online prodajnog sistema www.gigstix.ba , kao i na prodajnim mjestima širom BiH putem Gigstix prodajne mreže.     

Sve informacije i novosti o događaju možete pratiti na zvaničnoj FB stranici: https://www.facebook.com/zivjetislobodno/

You may also like
Otvoren konkurs za sedmu “Banjalučku gitarijadu”
Banjalučki bendovi najavili zajednički nastup u Domu omladine
LUZ KASAL nastupila na BL Festu: Španska diva oduševila Banja Luku
Spektakularno otvaranje drugog Banja Luka Festa
);