Home > Muzika > Završen “ŠA Fest”: Festival oduševio publiku i izvođače

Završen “ŠA Fest”: Festival oduševio publiku i izvođače

Spektakularnim nastupima najvećih regionalnih muzičkih zvijezda zatvoren je festival “ŠA Fest” koji se održavao u prostoru Ljetne bašte u Prijedoru.

Festival koji se održava u čast velikog umjetnika Dalibora Popovića Mikše okupio je veliki broj posjetilaca iz Prijedora, ali i okolnih gradova naše zemlje.

Druge večeri festivala nastupile su grupe “Sayana”, “M.O.R.T.”, “Zoster”, Vojko V, grupa “TBF” i reperi Mikri Maus i Bvana Herbalajzer.

Čast da otvori drugo festivalsko veče imao je doamći sastav “Sayana”, nakon kojeg se na pozornicu popeo bend “M.O.R.T.”.

Bend na jesen objavljuje svoj album na engleskom jeziku, pa je tim povodom premijeno za publiku u Prijedoru izvedeno i nekoliko numera sa ovog najavljenog materijala.

“Ovaj festival je vrhunski, i ima masa ljudi svih godišta i svi žele da se dobro zabavljaju. Preoručio bih “ŠA Fest” svim ljudima. Dođite i dogodine i podržite ovo. Duh ovog festivala je odličan. Mi smo došli i publika nas je odmah prihvatila, mislim da se ovdje osjeća duh Mikše i muzike koju je on radio”, rekao je Džon iz benda “M.O.R.T.”.

Pozornica je druge večeri pripala i grupi “Zoster” iz Mostara. Tokom njihovog nastupa moglo se čuti i horsko pjevanje hitova kao što su “Ko je Jamio Jamio”, “Izbjeglica”, “Gavrilo” i mnoge druge. 

“Moram da kažem da je povod ovog festivala odličan. Muzika koju su stvarali Mikša i “Tattoo” je nešto posebno. Žao mi je što više nije među nama”, rekao je Mario Knezović iz benda “Zoster”.

Poslije ovog sjajnog sastava iz Mostara, pozornicom je zavladao reper Vojko V. Oduševljena publika horski je pjevala hitove kao što su “Kako to”, “Ne može”, “Cilit Bang”, kao i pjesme iz perioda sastava “Kiša metaka” i “Dječaci” Vojko je poznat kao umjetnik koji ima veoma dobru komunikaciju sa svojim obožavaocima tokom nastupa, što se pokazalo i ovoga puta jer je publika bila ta, koja je bila dodatni član njegovog sastava.

Nakon ovog repera iz Splita, došao je red na čuveni sastav “TBF”. Ekipa predvođena harizmatičnim Mladenom je sjajnim nastupom raspjevala publiku na prostoru Ljetne bašte.

Posljednji izvođači druge večeri “ŠA Festa” bili su Mikri Maus & Bvana Herbalajzer, a čast da noć i festival zatvori imao je DJ Fat V na “ŠA Afterpartiju”.

Organizatori su ove godine brojnim posjetiocima obezbjedili besplatan prevoz vozom iz Banjaluke i Novog Grada, a koliko je interesovanje bilo za ovaj festival svjedoči činjenica da se i tokom druge večeri “ŠA Festa” na ulazu tražila karta više.

You may also like
Sve je spremno za početak Nektar Garden Festa
Prateći program drugog po redu Nektar Garden Fest-a: Izložba strip radova!
MARKO LOUIS ZA EHO: Mnogo sam srećan što ćemo na Garden festu, zajedno pevati
LET 3 za EHO: “Publika nas gura naprijed, a što se tiče srama, takvih trenutaka se ne sjećamo”
);