Home > Muzika > Završen 25. Nišville festival

Završen 25. Nišville festival

Sinoć je na Niškoj tvrđavi završen 25. jubilarni “Nišville jazz festival”. Četvrtinu vijeka ovaj festival okuplja ljubitelje džez muzike, i organizuje ozbiljne koncerte na koje dolazi publika iz svih krajeva svijeta.

Završno veče ovogodišnjeg “Nišvilla” započelo je uz “AJS Quartet Acoustic version Ratko Zlajača Nocturnal four”. Publiku je posebno obradovao nastup “Kenny Werner quarteta” sa gostima koji su oduševili publiku maestralnim džez melodijama.

Najveća atrkacija večeri bio je Bob Geldof sa svojim bendom. Po izlasku na binu dočekan je ovacijama i aplauzima. Geldof je praćen vrhunskim muzičarima koji izvode njegove autorske pjesme ali i pjesme u maniru irske tradicionalne muzike. Publika je u glas pjevala i plesala, a Bob je odsvirao i nekoliko planetarnih hitova, kao na primjer “Tell me why (i don’t like Mondays)”, a i vratio se na bis jer publika nije popustila tako lako.

“Srbija je predivna zemlja, iskreni i sjajni ljudi, temperamenti, isti kao i moj narod. Treći put sam u Srbiji, i radujem se doći ponovo”, rekao je Bob Geldof.

Čast da zatvori ovaj jubilarni Nišville pripala je Vlatku Stefanovskom i njegovom triu. Legendarni gitarista dočekan je uz aplauze. Ređala se pjesma za pjesmom, solo za solom, a publika je iskreno uživala. “Jovano jovanke”, “Mamurni ljudi”, “Gypsy song” samo su neke od pjesama koje su obradovale publiku.

Eto tako prođe i ovaj Nišville Jazz festival. Vidimo se sljedeće godine na ovom sjajnom festivalu.

Zoran MATIĆ

You may also like
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Music Fest “Zlatna nit”: Najavljen najsvježiji festival regije
Sve spremno za Plan B FEST Zajedno!
Veliko interesovanje za ovogodišnji Nektar OK Fest 2023
);