Home > Muzika > “Who See” nakon duže pauze objavio spot “Đedovina”

“Who See” nakon duže pauze objavio spot “Đedovina”

Dvije godine nakon objavljivanja albuma “Pamidore” crnogorski hip-hop duo “Who See” odlučio je da publiku obraduje novim materijalom još jednom u izdanju izdavačke kuće “Lampshade Media”.

Prvi singl kojim ovaj dvojac prezentuje svoj novi projekat zove se “Đedovina”.

Pjesma “Đedovina” predstavlja nešto po čemu je “Who See” karakterističan – vickasti i unikatni osvrt na političko i ekonomsko stanje kako u Crnoj Gori, tako i na cijelom Balkanu. Atmosferu pjesme upotpunjuje i crno-bijeli video spot za koji je, kao i za većinu prethodnih bio zadužen Mario Đorđević Noyz koji čini jednu polovinu sastava “Who See”.

“Spot je snimljen u selu Sasovići (iznad Zelenike/H. Novog). Tematski smo se trudili da kroz ruralnu estetiku obradimo, već neko vrijeme, veoma aktuelnu temu koja, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu, predstavlja svojevrstan rebus i još jedan povod za međugeneracijski razdor i porodične trzavice”, izjavili su članovi benda “Who See” o svom novom singlu.

Novi singl je ujedno i najava petog studijskog albuma crnogorskih repera na kojem su najavili blagi zaokret u zvuku kao i saradnju sa nekim od najaktuelnijih aktera urbane regionalne pop i hip-hop scene. Novi album i spotovi donose i saradnju sa globalnim brendom mobilnih telefona Honor u okviru njihove aktuelne kampanje #capturewonder.

Prethodni album “Pamidore” je sastavu “Who See” donio veliki regionalni uspjeh koji je pratilo mnoštvo kako festivalskih, tako i solo nastupa. Kao najveći hitovi sa albuma izdvojile su se pesme “Pucačina po Budvi” i “Naselje” od kojih im je druga donela i MAC nagradu u kategoriji Najbolja hip-hop/rap numera.

izvor: headliner.rs

You may also like
Nova imena na Sea Dance festivalu u Crnoj Gori
Počeo je Nektar Garden Fest u Prijedoru
Crna Gora: Ovogodišnje takmičenje u ležanju iz samoizolacije
“Who See” u aprilu u Banjaluci
);