Home > Muzika > Vlada u Velikoj Britaniji dozvolila koncerte i druge manifestacije

Vlada u Velikoj Britaniji dozvolila koncerte i druge manifestacije

Nakon što je prošle nedjelje spremila paket mjera pomoći za muzičku industriju i sektor manifestacija od čak 1,57 milijardi funti, vlada Velike Britanije donijela je i odluku kojom od subote, 11. jula, ponovo dozvoljava održavanje koncerata, festivala i pozorišnih predstava na otvorenom prostoru.

Događaji će morati da prate set propisanih preporuka i zaštitnih mjera uz smanjen broj posjetilaca i preporuku za održavanje fizičke distance.

Pored otvorenih, koji su procijenjeni kao neuporedivo bezbjedniji, britanska vlada preporučila je da se održi i manji broj događaja u zatvorenim prostorima radi testiranja načina na koji će objekti tog tipa moći da nastave sa radom od jeseni.

Ovi svojevrsni pilot događaji biće održani uz drugačiji set smjernica izdatih od strane vlade za događaje u zatvorenom prostoru, a jedan od njih biće i nastup Londonskog simfonijskog orkestra , kao i predstave u pozorištu London Paladium.

Ministar kulture Oliver Dauden izjavio je da je u pitanju značajno postignuće za britanske umjetnike koji su strpljivo čekali od marta i da to znači da će ljubitelji pozorišta i muzike po prvi put u posljednjih nekoliko mjeseci imati priliku da iskuse predstave i festivale na otvorenom.

Kapacitet ovih događaja biće smanjen, a organizatori su u obavezi da ulaznice izdaju u elektronskoj formi u cilju vođenja evidencije o posjetiocima u slučaju da se javi potreba za njihovim testiranjem i praćenjem.

Ova najava britanske vlade znači da 11. jula počinje treća faza plana za ponovno otvaranje kulturnog sektora, dok još uvijek nisu najavljeni tačni datumi početka četvrte i pete faze, koje će podrazumijevati događaje u zatvorenom prostoru sa ograničenim odnosno neograničenim brojem posjetilaca.

You may also like
EXIT tim: SZO predlaže ponovno održavanje masovnih događaja
Svi ljetni festivali u RS biće održani
Globalni sektor zabave izgubiće 160 milijardi dolara zbog korone
);