EHO Portal

Vili Nelson u julu objavljuje svoj 70. album

Legenda kantri muzike Vili Nelson  najavio je svoj novi, 70 po redu studijski album “First Rose of Spring”, koji će biti objavljen 3. jula za Legacy Recordings.

Riječ je o pjevaču koji je otpjevao neke od najvećih pjesama u istoriji “kaubojske muzike” i koji, kao što to neko reče, “nije snimio duet samo sa papom”.

Vili je ujedno i muzičar koji je sa svojim ispisnicima iz 60-ih i 70-ih poznatima kao “Outlaws” zauvijek promijenio nešvilski zvuk otvarajući mu nove puteve iz žabokrečine u koju su ga doveli konzervativni moćnici kantri prestonice…

Paradoksalno je to da je on uspio, na neki čudan način, da istovremeno bude i revolucionar koji ne ustručava da se oproba u bilo kojoj “zabranjenoj oblasti” za ovu vrste muzike i da, sa druge strane, ostane tradicionalista koji nikad nije iznevjerio postulate sopstvene tradicije.

Muzička veličina kojeg kao uzora navode autori svih vrsta muzike od psihodelije “djece cvijeća” preko kantri rok pionira, lučonoše “novog kantrija”, punk buntovnika, najkomercijalnijeg kantri popa, indi rokera do alt-kantri trubadura današnjice…

S druge strane tih faktografskih činjenica stoji ona epska dimenzija, unutar koje njegov odmetnički status “crvenokosog stranca” utkan u istoriju moderne američke kulture, predstavlja toliku veličinu, da u njen značaj više niko sa zdravim razumom i ne pomišlja da posumnja.

Dovoljno je vidjeti njegovu pojavu i pogledati raznolikost publike koja se okuplja na njegovim koncertima pa da vam njegov status bude kristalno jasan. Legenda i gotovo.

Sam album sadrži 11 pjesama i do sad su objavljena četiri singla sa njega i to redom “First Rose of Spring”, “Our Song”, “I’m the Only Hell My Mama Ever Raised” te “We Are the Cowboys”, koja je objavljena 19. juna.

Album je producirao Badi Kenon, koji je ujedno i koautor na dvije nove pjesme “Blue Star” i “Love Just Laughed”.

Takođe, na albumu se nalaze pjesme  Krisa Stejpltona, Tobija Kita, Pita Grejvsa i Bili Džo Šejvera, a zanimljivo je da se na albumu nalazi i obrada numere Roja Klarka  “Yesterday When I Was Young”, orginalno napisane od strane francuskog šansonjera Šarla Aznavura.

Izvor: bosonoga.com

);
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram