Home > Muzika > Vikend na Kastelu uz zvuk motora i rokenrol

Vikend na Kastelu uz zvuk motora i rokenrol

Druge večeri 5. Motorijade MK Istok na platou ispred tvrđave Kastel u Banjaluci nastupili su tribute bendovi “Iron Maiden” i “Metallica”, a vrhunac večeri priredio je sastav “Epilog” iz Kragujevca.

Photo © Selver Skorup

Prvi je pred publikom nastupio tribute bend “Iron Maiden” iz Beograda koji je ovom prilikom imao samo riječi hvale za organizatore i publiku.

“Organiozaija je sjajna! Ovo je jedan od najboljih festivala na kojima smo mi svirali. Pre svega meni je jako drago da vidim ovoliki broj ljudi. Ovakav festival nema puno gradova u regionu. Mi sa ovim bendom idemo na razne lokacije, i čini mi se da su ljudi ovde stvarno uživali. Pod imenom „Pease of Maiden“, bend je okupljen oko pevača Bogoljuba Manića iz Niša, a ostatak postave je iz Beograda”, rekao je Đorđe Luković gitarista “Iron Maiden” tribute benda.

Photo © Selver Skorup

Nakon ovog sastava koji je zapalio srca publike ispred Kastela, došao je red na tribute “Metallica” bend koji dolazi iz Novog Sada.

“Ova organizacija je na najvišem nivou. Publika je još i bolja, zvuk bina sve je ekstra, da je bolje od ovoga, ne bi valjalo. Svugde doživljavamo najbolja iskustva i najbolju publiku, međutim ovde je bilo izuzetno. Publika je stvarno na visokom nivou i svi su znali tekstove, svi su pevali i to je bilo neverovatno”, rekao je Stevan Mesaroš iz tribjut benda “Metallica”.

Članovi ove grupe ističu da sa pjesmama kultnog sastava “Metallica” nastupaju po cijelom regionu, ali da im nisu strane ni svjetske pozornice.

“Mi dolazimo iz Novog Sada, ali radimo po celom regionu, a očekuju nas i turneje u Brazilu, Kini, turneja po Rusiji sve do kraja godine”, dodao je Mesaroš.

Posljednji sastav koji se predstavio publici druge večeri 5. Motorijade MK Istok, bio je bend “Epilog” iz Kragujevca.

“Epilog je prvi put u Banjaluci i oduševljeni smo pre svega odazivom publike organizacijoim. “MK Istok” se stvarno potrudio da bude dobar domaćin i mi u to stvarno nismo ni sumnjali. Ja se nadam da smo ostavili dobar utisak na publiku i nadam se da ćemo se videti ponovo nekom drugom prilikom”, rekao je Uroš, gitarista sastava “Epilog”.

Ovaj sjajni muzičar je iskoristio priliku i da pohvali rad tehničara na pripremi pozornice.

“Još jedna stvar koja mi se jako svidela to je ozvučenje, oprema i rasveta, cela ta produkcija je stvarno na jednom zavidnom nivou i uživanje je bilo svitrati u ovakvom ambijentu i poslužilo nas je i vreme. Mi za Kragujevac nosimo samo lepe uspomene i hvala vam još jednom”, istakao je Uroš.

Osim bogatog muzičkog programa koji je svojim sugrađanima ali i gostima priredio “MK Istok”, okupljeni su takođe mogli da uživaju u adrenalinskim vožnjama na “Zidu smrti”, kao i turističkim obilascima grada na Vrbasu.

Photo © Selver Skorup

Što se tiče samih organizatora, oni su istakli da im je ovo najbolja Motorijada do sada, jer ih je prethodnih nekoliko godina pratila kiša.

Takođe, dodali su da je za njih najvažnije da svi gosti koji dođu na njihov moto skup dožive najbolju zabavu, ali i da se punih srca bezbjedno vrate svojim kućama.

Photo © Selver Skorup

Iz ovog kluba su takođe uputili i veliku zahvalnost svojim sugrađanima koji su došli u velikom broj na plato ispred tvrđave Kastel.

“Odabrali smo bendove koji će odgovarati bajekerima ali i samim građanima, i mislim da smo uspijeli u tome. Ne stajemo na ovome, idemo dalje. Motorijada je nešto na čemu ćemo raditi i unapređivati, težiti da dovedemo još više klubova”, poručili su iz “MK Istok”.

foto: Selver Skorup

You may also like
Humanitarna akcija „Umjetnost koja nikome ne treba“ sutra u Domu omladine u Banjaluci
Pridružite se trećem izdanju manifestacije „Noć tvrđava“ na Kastelu
Dan Evrope i Freshwave: Oxia, Lexx i drugi na Kastelu
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
);