Home > Muzika > Velika finska četvorka “Apocalyptica” vraća se u Tvornicu kulture

Velika finska četvorka “Apocalyptica” vraća se u Tvornicu kulture

Muzički istraživači i inovatori, kultni kvartet violončela najavio je koncert u Zagrebu u Tvornici kulture 20. januara. Posljednju posjetu Zagrebu odradili su u aprilu 2017. u sklopu turneje povodom 20 godina njihovog prekretničkog albuma «Plays Metallica By Four Cellos». Upravo je na toj seriji koncerata grupa ponašla utočište za nove kompozicije, sve instrumentalne u kojima su se vratili na početak kako bi još pomnije istražili svoju duboku vezu sa svojim moćnim instrumentima.

„Album smo kreirali kao čistokrvno umjetničko djelo, ne razmišljajući o singlovima, „trajanju singlova“ ili nečem sličnom“ – priča osnivač grupe Eicca Toppinen – „izazovno je dobiti sve prave detalje i boje i još uvijek imati energiju pravog metal benda“. Izlazak albuma naziva „Cell-O“ najavljen je za 10.01., samo 10 dana uoči ZG koncerta, pa će Zagreb biti jedan od prvih gradova u kojima će se uopće čuti nova muzika.

Naime, Apocalyptica kreće na turneju 17. januara i to kao specijalni gosti na turneji grupe Sabaton, s koje će skrenuti prema Tvornici kulture na prvi samostalan koncert. Biće to jedna od rijetkih prilika da ih se u Evropi vidi solo nastup.

Apocalyptica je na sceni eksplodirala 1996. s kultnim prvijencem “Plays Metallica By Four Cellos”, prodanim u milionskim tiražima, izdanjem koje je utrlo put mnogim kasnijim crossover izdanjima, posebno onima koja su kombinovala žestoku muziku s klasikom.

Do danas su objavili osam studijskih albuma, od kojih onog posljednjeg, „Shadowmaker“ 2015. godine.

Ulaznice u pretprodaji iznose 170 kn (44KM), na dan koncerta 200 kn (52KM). Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr.

You may also like
Prateći program drugog po redu Nektar Garden Fest-a: Izložba strip radova!
Večeras koncert Zlatana Stipišića Gibonnija na banjalučkoj tvrđavi Kastel
Sve je spremno za večerašnji koncert Dubioza kolektiv u Banjaluci
LET 3 za EHO: “Publika nas gura naprijed, a što se tiče srama, takvih trenutaka se ne sjećamo”
);