Home > Muzika > Velika finska četvorka “Apocalyptica” vraća se u Tvornicu kulture

Velika finska četvorka “Apocalyptica” vraća se u Tvornicu kulture

Muzički istraživači i inovatori, kultni kvartet violončela najavio je koncert u Zagrebu u Tvornici kulture 20. januara. Posljednju posjetu Zagrebu odradili su u aprilu 2017. u sklopu turneje povodom 20 godina njihovog prekretničkog albuma «Plays Metallica By Four Cellos». Upravo je na toj seriji koncerata grupa ponašla utočište za nove kompozicije, sve instrumentalne u kojima su se vratili na početak kako bi još pomnije istražili svoju duboku vezu sa svojim moćnim instrumentima.

„Album smo kreirali kao čistokrvno umjetničko djelo, ne razmišljajući o singlovima, „trajanju singlova“ ili nečem sličnom“ – priča osnivač grupe Eicca Toppinen – „izazovno je dobiti sve prave detalje i boje i još uvijek imati energiju pravog metal benda“. Izlazak albuma naziva „Cell-O“ najavljen je za 10.01., samo 10 dana uoči ZG koncerta, pa će Zagreb biti jedan od prvih gradova u kojima će se uopće čuti nova muzika.

Naime, Apocalyptica kreće na turneju 17. januara i to kao specijalni gosti na turneji grupe Sabaton, s koje će skrenuti prema Tvornici kulture na prvi samostalan koncert. Biće to jedna od rijetkih prilika da ih se u Evropi vidi solo nastup.

Apocalyptica je na sceni eksplodirala 1996. s kultnim prvijencem “Plays Metallica By Four Cellos”, prodanim u milionskim tiražima, izdanjem koje je utrlo put mnogim kasnijim crossover izdanjima, posebno onima koja su kombinovala žestoku muziku s klasikom.

Do danas su objavili osam studijskih albuma, od kojih onog posljednjeg, „Shadowmaker“ 2015. godine.

Ulaznice u pretprodaji iznose 170 kn (44KM), na dan koncerta 200 kn (52KM). Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr.

You may also like
Antievrovizija Mortal Kombata 18. maja na Beogradskom sajmu…
Rok Simfonija rasplesala Banjalučane! (FOTO)
Novim singlom ‘Nitko osim nas’ Vatra poziva na
Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista
);