Home > Muzika > “Van Gogh” novim spotom oživio duh vesterna

“Van Gogh” novim spotom oživio duh vesterna

Poslije uspiješne promocije poslednjeg studijskog albuma i istoimene knjige pod nazivom “More bez obala”, grupa Van Gogh ovu godinu zaokružuje četvrtim po redu spotom sa aktuelnog albuma, urađenim za pjesmu „Emotivno miniran“, koja se već mjesecima nalazi na vrhu domaćih top lista.

Urađen po nesvakidašnjem scenariju za današnje vrijeme, a po ugledu na kaubojske filmove sa Divljeg Zapada, spot nas muzikom, dinamikom, zvučnim efektima i autentičnim kostimima toga doba, uvodi u priču u kojoj glavni lik Prljavi šerif (Đule) u nemogućnosti da se izbori s ljubavnim duhovima u miru sopstvene duše, dopušta da ga poraz savlada i svoj ljubavni peh pretvara u osvetu i potjeru za Divljom rekom (Bojana Ordinačev).

Potjera u kojoj mu pomažu članovi njegove bande: Hladni barmen (Srba), Kobni bogataš (Cvika) i Pakosni šerif (Stika) započinje nemilosrdnom akcijom pljačke u vozu.

“Priznajem, na snimanju smo se igrali kao deca, uživali smo u ulogama koje su nam dodeljene. Bili smo kauboji i sve je bilo kao u boji. Ideja je bila da pobegnemo od klišea, da izađemo iz vremenskih okvira, na trenutak se izuzmemo iz slike sadašnjice i prepustimo čarima putovanja kroz vremeplov“, ispričao je Đule kako se snašao u ulozi Prljavog Šerifa.

Iako su se ovoga puta oprobali u ulozi pravih vestern zvijezda, grupi “Van Gogh” se priključila i glumica Bojana Ordinačev, za kojom je u spotu raspisana potjernica. “Nikada ranije nisam želela da se pojavljujem u spotovima, sve dok mi Đule nije ispričao svoju ideju. Muzika, priča, kao i sam kreativni proces, bio je prava avantura i to sa grupom mog detinjstva. Do sada sam igrala princeze i ostala nežna i krhka bića, ali najbolja definicija mog karaktera i temperamenta je upravo moje ime u spotu, a zovem se Divlja reka”, rekla je Ordinačeva.

Pored glavnih aktera, u spotu se pojavljuju i Jovana Petrović u ulozi Divlje reke iz detinjstva i Andrej Čantrić u ulozi šerifa iz djetinjstva. Spot je sniman tokom novembra mjeseca na lokalitetu jedinstvene vestern atrakcije – u gradu El Paso Siti na Zlatiboru.

Nakon predstavljanja novog spota, grupa “Van Gogh” nastavlja svoju turneju nastupima 28. decembra u Tivtu, 31. decembra u Tuzli i 1. januara na Zlatiboru.

);