Home > Muzika > Uspješno održan događaj ”Rokaj u novu školsku godinu”

Uspješno održan događaj ”Rokaj u novu školsku godinu”

U Banjaluci je održan mini koncert banjalučkih klinaca ‘Rokaj u novu školsku godinu’, kojim je na jedinstven način obilježen početak nove školske godine!

Banjalučki entuzijasti i dugogodišnji promoteri urbane kulture u gradu na Vrbasu, TV i Radio voditelj Danijel Dakić i gitarista i muzički autor Dragan Moconja, uspješno su u Banjaluci organizovali događaj pod nazivom “Rokaj u novu školsku godinu” , kojim se na  jedinstven način obilježio početak školske 2020./2021. godine, koja će se, zbog pandemije virusa korna, odvijati pod znatno drugačijim uslovima od dosadašnjih, a sa ciljem da se ukaže na potrebu aktivnog učestvovanja cijele zajednice u pomoći mališanima da se što kvalitetnije uhvate u koštac sa brojnim školskim obavezama koje ih očekuju u predstojećem periodu.

Koncert banjalučkih mališana su ispratili brojni ljubitelji rokenrol zvuka, a roditelji koji su pratili koncert su bili oduševljeni kako su njihova djeca savladala svoje prve rokenrol note.

Jadranka Kos, majka basiste Dušana Kosa koji je nastupao na ovom koncertu ističe da je presrećna što je njen sin imao jedno ovako lijepo iskustvo.

“Ja sam presrećna u ovom vremenu kada se sluša sve i svašta da je moje dijete ostalo dosljedno nečemu čemu sam ja težila kao majka i kad sam bila mlađa. Ja se nadam da će on ostati u muzici i dalje. Ja sam iznenađena i ovim nastupom jer Dušan pred nama nije toliko ni svirao, da mi sad čujemo, ali sa ovim nastupom sam oduševljena”, zaključila je Jadranka Kos.

Pred publikom je kao gitarista nastupio i Nikola Pešić, a njegov otac Igor Pešić Pedi ističe da je neopisiv osjećaj vidjeti sina kako svira “Les Paul” gitaru.

“Preponosan sam. Rokenrol je sastavni dio mog života, a tako i Nikolinog i njegovog brata i njegovog trećeg brata. Moj savjet roditeljima i sa roditeljske i sa pedagoške strane je samo gurajte klince u što više oblika kulture. Djeca treba da sviraju. Ne mora to biti rokenrol, ali bitno je da sviraju”, zaključio je Pešić.

Mladi gitarista Edin Šećerbegović koji je nastupio pred publikom po prvi put u životu dodaje da će ovaj dan pamtiti jako dugo.

“Ja sviram gitaru, i ovo je za mene prvi put da nastupam pred publikom i pred kamerama, i meni je ovo bilo zaista fascinantno pošto slušam roknerol od rođenja i mislim da sam stvoren za rokenrol. Roknerol je za mene život”, rekao je Šećerbegović.

Mini koncertom mališani muzičke škole MMS u srcu Banjaluke su izveli čuvenu pjesmu grupe “Guns N Roses – Knocking On Heavens Door”, kojom se na simboličan način želi ukazati da je, bez obzira na okolnosti, “od kolijevke do groba najljepše đačko doba”.

Njihov nastup je impersionirao okupljene banjalučane, a djeca su poslala snažnu poruku da ne postoji ništa značajnije i ljepše za đake, nastavnike i roditelje od početka nove školske godine!

Svi učesnici su nosili maske i bili su na odgovarajućoj distanci, a poštovana je i odredba koja podrazumijeva ograničenje javnih okupljanja na manje od 50 osoba.

Podršku ovom događaju dale su brojne medijske kuće, a A RADIO je bio medijski pokrovitelj. Jedan od organizatora, muzičar Dragan Moconja istakao je posebnu zahvalanost za fotografije i pomoć u organizaciji banjalučkom fotografu Vedranu Ševčuku Alfu i  drugim mnogobrojnim banjalučanima, a organizator događaja Danijel Dakić najavio je da će i u godinama koje slijede nastojati da zajednički organizuju ovaj jedinstven događaj kojim se promoviše urbana kultura i gaji metropolski duh grada na Vrbasu!

Zoran MATIĆ

foto. Vedran Ševčuk Alf

You may also like
Koncert Aleksandre Asye Radonjić u Banskom dvoru
Palladio String Quartet sutra u Banskom dvoru
Smiljanićeva i Blagojević oduševili sonatama u Banskom dvoru
Održan koncert pijaniste Nebojše Maksimovića u Banskom dvoru
);