Home > Muzika > Urban Instinkt objavili singl “Istinom sam vođen”

Urban Instinkt objavili singl “Istinom sam vođen”

Nakon najavnog singla “Bijes” kojim je odličan tuzlanski rapcore band “Urban instinkt” iz svoje perspektive prikazao stanje u svojoj zemlji, a ujedno i najavio izlazak istoimenog albuma u proljeće 2021., stiže nam novi, drugi po redu službeni singl – pjesma “Istinom sam vođen”!

Muziku i tekst potpisuje Mirza Čardžić.

“Pjesma govori o tome kako treba stati na kraj mržnji i lažima koje se svakodnevno serviraju, ispiranju mozgova i raznim demagogijama dok običan čovjek pati i živi u konstantnom strahu od svega oko sebe. Također univerzalna poruka ove pjesme je da ljudi trebaju pogledati na druge ljude kroz oči svoje djece jer djeca u sebi nemaju usađenu mržnju kada dolaze na ovaj svijet. Sva djeca svijeta su ista, bez razlike, i naša je dužnost da ih učimo da postanu bolji ljudi, a ne da od njih pravimo individue koje će sutra mrziti nekoga zbog toga što je drugačiji od njega. Svim tim ružnim stvarima moramo stati na kraj zbog naše budućnosti i budućnosti djece, bez obzira na rasu, spol i nacionalnost te nikada ne pognuti glavu pred nepravdom i mržnjom!”, poručili su momci iz benda.

Pjesma je snimljena i producirana u studiju “Cirith Ungol” pod producentskom palicom Dražena Kecmana, a prati je i video broj koji možete pogledati u nastavku.

izvor: muzickazona.ba

You may also like
Stereo Banana u novom spotu pokazuje kako će izgledati Niš za 100 godina (VIDEO)
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu “Čovjek želi da je ptica”
Mladen Mačar predstavio pjesmu “Sarajevo”
);