EHO Portal

Urban Instinkt objavili singl “Istinom sam vođen”

Nakon najavnog singla “Bijes” kojim je odličan tuzlanski rapcore band “Urban instinkt” iz svoje perspektive prikazao stanje u svojoj zemlji, a ujedno i najavio izlazak istoimenog albuma u proljeće 2021., stiže nam novi, drugi po redu službeni singl – pjesma “Istinom sam vođen”!

Muziku i tekst potpisuje Mirza Čardžić.

“Pjesma govori o tome kako treba stati na kraj mržnji i lažima koje se svakodnevno serviraju, ispiranju mozgova i raznim demagogijama dok običan čovjek pati i živi u konstantnom strahu od svega oko sebe. Također univerzalna poruka ove pjesme je da ljudi trebaju pogledati na druge ljude kroz oči svoje djece jer djeca u sebi nemaju usađenu mržnju kada dolaze na ovaj svijet. Sva djeca svijeta su ista, bez razlike, i naša je dužnost da ih učimo da postanu bolji ljudi, a ne da od njih pravimo individue koje će sutra mrziti nekoga zbog toga što je drugačiji od njega. Svim tim ružnim stvarima moramo stati na kraj zbog naše budućnosti i budućnosti djece, bez obzira na rasu, spol i nacionalnost te nikada ne pognuti glavu pred nepravdom i mržnjom!”, poručili su momci iz benda.

Pjesma je snimljena i producirana u studiju “Cirith Ungol” pod producentskom palicom Dražena Kecmana, a prati je i video broj koji možete pogledati u nastavku.

izvor: muzickazona.ba

);
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram