Home > Muzika > Urban Instinkt: Nema bolje promocije nego kada live isprašiš svoje pjesme

Urban Instinkt: Nema bolje promocije nego kada live isprašiš svoje pjesme

Bend “Urban Instinkt” iz Tuzle, objavio je novi video spot za pjesmu “Ustani i kreni” koji je uradio u saradnji sa reperom Frenkijem. Kako članovi ovog benda ističu pjesma se nalazi na novom albumu “Spreman sve da dam”, a koji je objavljen za izdavačku kuću “Menart”.

“Tematika i sama ideja ovog novog singla jeste da ljudima da do znanja da je prava snaga u njima, te da se dignu sa poda, obrišu prašinu sa sebe, uzmu stvar u svoje ruke i krenu dalje, u novu i ljepšu budućnost kakvu i zaslužuju”, rekao je Mirza Čardžić Charge iz grupe “Urban Instinkt”.

Pjesma je snimljena u studiju “MAT” u Tuzli gdje je za produkciju bio zadužen professor Dragan Divjak, a nakon toga grupa je poslala muziku reperu Frenkiju kojem se muzika jako svidjela, kao i sama ideja koju pjesma nosi.

“Onda je Frenki odradio svoje dijelove u Sarajevu te ja svoje vokale u Tuzli. To smo sve izmiksali i poslali u USA na masterizovanje da izvučemo iz snimka maksimum. Pjesma je kada gledamo aktivno snimanje urađena jako brzo a na tome mogu zahvalitiii  našem bratu Frenkiju koji je svoj posao odradio profesionalno i energično”, istakao je Čardžić.

Muzičar dodaje da se grupa sa Frenkijem poznaje dugo vremena te da veoma cijene njegov rad.

“To je čovjek koji svoj posao radi profesionalno i čega se prihvati tu nema fušerenja. Veliki je radnik i borac i stvarno voli ono što radi i svakim danom radi na sebi da bude još bolji i bolji, jer samo nebo je granica … Cijenim takve ljude i prije svega volim radnike i borce”, naglasio je Čardžić.

Za novu pjesmu je objavljen i video spot kojeg je režirala ekipa “Salt and Flow” iz Tuzle, a koja po riječima benda radi sjajan posao te su odavno poznati u hip hop krugovima.

“Smatramo da ta pjesma zaslužuje da dobije svoju promociju u vidu video spota. Ali ni tu nije kraj … Idemo dalje, jače, bolje! Nema stajanja, nema predaje. Imali smo žestoku promociju albuma u klubu “Palma” gdje su nam takođe podršku dali i naši bratski bendovi “BRAT” iz Užica, “Bugarska Skupština” iz Osijeka te “Pank Flojd” iz Sarajeva. Nezaboravna noć definitivno. Energija na vrhuncu, publika, organizacija… . Sada treba uhvatiti zalet za “Arsenal festival” 19. juna. u Kragujevcu gdje sviramo na “Garden Stage” gdje ćemo ostaviti srce na terenu definitivno. Nema bolje promocije nego kada live isprašiš svoje pjesme… To je za mene vrhunac za jednog muzičara”, naglasio je Charge.

“Urban Instinkt” na domaćoj sceni nastupa sa zvukom koji nije toliko zastupljen u mainstream medijima, a kada je u pitanju promocija autorskog rada, muzičari ističu da to sve zavisi od njih samih.

“Mi sada moramo da promovišemo našu stvar ljudima i da se potrudimo da pjesme dođu do njih. Što se Hrvatske tiče tu će posao odraditi naša izdavačka kuća, a sve ostalo mi radimo sami, više manje…  Javljaju nam se razni portali iz cijele regije tako da neće biti problem sa promocijom samoga spota a što se tiče albuma promocija glavna će biti festivali na kojima ćemo nastupati uzivo”, istakao je Charnge.

);