Home > Muzika > UKF na Exitu slavi deset godina rada uz Chase & Status, Dub FX i desetine drugih

UKF na Exitu slavi deset godina rada uz Chase & Status, Dub FX i desetine drugih

UKF, muzički medijski gigant i globalni bass brend broj jedan, na ovogodišnjem EXIT festivalu proslaviće deset godina neumornog rada na svjetskoj sceni! Za ovu izuzetnu priliku lično su se odazvali najpopularniji drum and bass producenti Chase & Status, koji prvi put na ove prostore donose svoj live nastup RTRN II JUNGLE, nazvan po istoimenom albumu zakazanom za kraj mjeseca, sa kojim obilježavaju petnaest godina besprijekorne karijere! Njima će se na glavnoj bini Exita pridružiti i Kabaka Pyramid, Brockie & Det, a cijeli nastup biće posvećen nedavno preminulom frontmenu sastava The Prodigy, Keithu Flintu!

Drum and bass legende svojevremeno je Pharrell Williams nazvao „najuzbudljivijim britanskim producentima“, dok ih Rihanna smatra „kičmom“ njenog poznatog albuma „Rated R“, a među njihove fanove upisali su se redom i Jay Z, Snoop Dogg, kao i  Andy C i Pendulum.

Na glavnu binu svoj specifični zvuk i vanserijski talenat donijeće i Dub FX, kojeg su jedinstven pristup muzici i numere „Love Someone“, „Flow“, „So Are You“ i „Love Me Or Not“ lansirale među najpoštovanije nezavisne muzičke zvijezde današnjice. Povodom desetogodišnjice gostovanja obožavanog UKF kolektiva, čiji zagriženi fanovi svake godine sa nestrpljenjem očekuju njihove artiste na programu Exita, ove godine pokreće se i nova bina, X-Bass Pit, koja će biti u potpunosti posvećena bass muzici! Za program novog epicentra provoda za ljubitelje ovog žanra već su se upisali jedan od najuzbudljivijih novih lica britanske bass scene 1991, talentovani DJ dvojac Technimatic,energetični Turno i sve popularniji ruski d’n’b tandem Gydra, uz regionalnu i domaću postavu koja broji više desetina izrazito aktuelnih imena!

Velikani savremene drum and bass muzike Chase & Status muzičkoj sceni podarili su  himne poput „End Credits“, „Blind Faith“, „Pieces“, „Lost & Not Found“ i mnoge druge koje su učvrstile njihovu muzičku reputaciju. Novi album „RTRN II Jungle“, najavljen za kraj ovog mjeseca, obilovaće autentičnim i sirovim jungle zvukom, a prvi singl sa ovog izdanja, „Program“ na kojem gostuje Irah, za nepunih mjesec dana skupio je preko pola miliona YouTube pregleda! Svoj pečat u d’n’b ostavio je i simbol nezavisne muzike Benjamin Stanford, širom svijeta poznatiji kao Dub FX, stvarajući muziku uživo, samo uz pomoć svog glasa, FX pedale i „loop“ mašine. Od skromnog plana da putuje svijetom kombijem i bude ulični muzičar, stigao je do glavnih bina najvećih svjetskih festivala, preko 150 miliona Youtube pregleda i stotina hiljada fanova, a sve zahvaljujući svom talentu fuzije jazz, reggae, hip-hop, drum and bass i dubstep uticaja.

Na Tvrđavi će od sada gruvati i sa nove X-Bass Pit bine koja će, pored glavne bine, biti mesto hodočašća za sve ljubitelje bass zvuka. Naime, pod okriljem UKF platforme, EXIT festival posetiće 1991 kao DJ i producent kojeg je BBC Radio 1 obeležio kao važno ime novog bass poretka i kojeg su podržali Skrillex, Andy C, Pendulum Netsky, pa i Chase & Status! Za bogati, emotivni i melodični d’n’b biće zadužen londonski duo Technimatic čiji je album prvenac „Desire Paths“ priznati Mixmag svrstao u 10 najboljih dance albuma 2014. godine, dok će tvrđavu da posjeti i žestoki Turno koji je za kratko vrijeme zacementirao svoj status nezaobilaznog imena elektronske muzike. Čast da se nađu na mnogim Beatport d’n’b top listama i da dobiju podršku imena poput Noisia i Black Sun Empire, imali su ruski bass majstori Gydra koji takođe stižu na X-Bass Pit. Za jaku domaću i regionalnu podršku na novoj bini biće zaduženi Splash Heads, DJ Euphorics & Edge MC, Missin, Fa110ut, Drop Sensei, Nemy, Baboon, Codex, Nobru, Minimalist, Arxiva, Bass Fighters, Xena, Synchronicity, Bane, Friski, Al Cape, Dark Dizkobar, Don Dada MC, Bo Jah MC, Green, RTC, Critical Bass, XOX, C Critz i drugi.

4+1 GRATIS

U toku je popularna “4+1” akcija, u kojoj društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice za EXIT festival, petu dobija na poklon, a trajaće dok se ne rasproda vrlo ograničen broj ulaznica za ovu akciju. Četvorodnevne EXIT ulaznice trenutno su 124 KM , što je visokih 45% uštede u odnosu na finalnu cijenu! Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org. Na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smještaj i prevoz.

Prodaja pojedinačnih ulaznica za drugi, treći i četvrti dan EXIT festivala počinje u petak, 17. maja, kad će na svim prodajnim mjestima EXIT festivala, kao i online, putem www.exitfest.org/ biti dostupne ulaznice sa čak 35% popusta od samo 50 KM. Ulaznice za prvi festivalski dan, 4. jul, kada nastupaju The Cure, već su u prodaji po cijeni od 58 KM za parter i 88KM za FAN PIT, dok je cijena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. jul 210 KM.

You may also like
Billain, internacionalni producent sa bh. adresom nastupa na EXIT festivalu
Nikad veći interes za Sea Star festivalom
Uz Iggy Azalea, Amelie Lens i Dubiozu Kolektiv, premijerno u Hrvatsku stiže i Konstrakta!
Najuspješniji DJ i producent svih vremena Calvin Harris predvodi više od 60 novih izvođača na EXIT festivalu!
);