Home > Muzika > Uhapšen računovođa benda “Deep Purple”: Od benda ukrao tri miliona dolara

Uhapšen računovođa benda “Deep Purple”: Od benda ukrao tri miliona dolara

Računovođa koji odgovoran za pronjeveru oko tri miliona dolara benda “Deep Purple”, uhapšen je zbog krađe.

Dipak Rao je radio za dvije kompanije koje je vodio bend od 1992. do 2014. godine, od 2000. na mjestu direktora, a 2017. je otkriveno da je “preusmjerio” najmanje dva miliona funti sa računa benda na svoj privatni račun. Rao je priznao da je “pozajmljivao” novac i suočio se sa 11-godišnjom suspenzijom sa mjesta direktora kompanije.

U novom izvještaju, SurreyLive piše da je Rao, (71), uložio novac, ali je sve izgubio jer su se poslovne šeme u kojima je učestvovao pokazale kao prevare. Sada je Rao uhapšen i osuđen na šest godina i četiri mjeseca zatvora, i odslužiće najmanje polovinu kazne prije nego što bude mogao na uslovnu slobodu. Objavljeno je i da je Rao ostao bez svoje kuće i imovine u vrijednosti od oko milion dolara. Bend je objavio da više neće imati finansijska potraživanja prema njemu.

Krađe su izašle na vidjelo poslije smrti Tonija Edvardsa, koji je upravljao kompanijama “Deep Purple” od njihovih početaka do 2010. Njegovo dvoje djece naslijedilo je djelove kompanije, a postalo je sumnjivo što Rao krije informacije o finansijskom stanju. Pravni postupak je pokrenut nakon što je on napustio kompanije, koje su nedavno otišle u stečaj.

“Stres koji smo imali tokom tog perioda je nemerljiv”, rekla je Edvardsova ćerka, Ebigejl Flanagan. “Uništio je kompletno nasljeđe koje je moj otac ostavio. Što je najgore, to razaranje je izazvao čovjek koga smo godinama poznavali i kome smo vjerovali”.

Raoov advokat je tvrdio da njegov klijent nije iskoristio novac da bi živio raskošnim stilom života, već je bio zarobljen u ciklusu neprekidnog prekršaja dok je pokušavao da povrati novac koji je izgubio. Opisujući Raovo ponašanje kao “trenutak ludila koji je pokrenuo čitavu ovu užasnu stvar”, primjetio je da je “njegovo ponašanje najtačnije opisati kao ponašanje glupog čovjeka koji je igrom slučaja prevazišao svoje mogućnosti”.

You may also like
“Chill Out” iz Čelinca objavio novi singl “Slika tvoga osmijeha”
Eho Izvještaj: Oprostili smo se sa bendom “Deep Purple”
);