Home > Muzika > U susret proslavi 20 godina Exita – Emeli Sande, Skrillexa i French Montana premijerno na EXIT TV

U susret proslavi 20 godina Exita – Emeli Sande, Skrillexa i French Montana premijerno na EXIT TV

Prije tačno godinu dana, emitovanjem do tad neobjavljenog, legendarnog nastupa grupe Faithless na glavnoj bini festivala 19. marta 2020. godine, lansiran je specijalan Exitov onlajn program “EXIT TV”, čiji cilj je bio da uz snimke brojnih nastupa sa Tvrđave, olakša svima, a posebno mladima, ostanak kod kuće tokom vanrednog stanja. Rijetko ko bi tada rekao da će godinu dana kasnije i dalje postojati potreba za podrškom mentalnom zdravlju mladih, koje je ozbiljno narušeno usljed više od godinu dana odsustva druženja na koncertima i festivalima, koji mnogima predstavljaju sastavni dio identiteta. U tom cilju, a u susret velikoj proslavi 20 godina festivala koja će se održati na Petrovaradinskoj tvrđavi od 8-11. jula, EXIT lansira novu seriju premijernih emitovanja festivalskih nastupa koji su obilježili istoriju jednog od vodećih svjetskih festivala.

Prvi nastup u novoj sezoni u subotu 27. marta pripašće svjetskoj soul divi nevjerovatnih vokalnih sposobnosti Emeli Sande, čije otvaranje Exita 2015. godine je mnogima ostalo u sjećanju kao jedan od najemotivnijih nastupa u festivalskoj istoriji. Već sljedeće subote stiže nastup britanskog drum n bass sastava Bad Company UK iz 2017. godine sa glavne festivalske bine, dok će 10. aprila uslijediti putovanje na mts Dance Arenu u 2018. godinu, kroz emitovanje specijalnog back 2 back seta najpoznatijeg bračnog para u elektronskoj muzici Adama Beyera i Ide Engberg. Nastup Skrillexa iz 2014. godine, planiran za 17. april, podsjetiće sve gledaoce zašto ovaj mladić nosi naziv jedne od najvećih svjetskih zvijezda. I dalje svjetskim muzičkim krugovima kruži čuvena priča o tome kako je ovaj izvođač, oduševljen Exitovom atmosferom otkazao čarter avion, i sa cijelim timom odlučio da ostane još par dana na festivalu, prolazeći različite bine, i čak nastupajući nenadano na njima. Konačno, 24. april rezervisan je za emitovanje nastupa hip hop zvijezde French Montane. Emitovanje svih nastupa održaće se u stalnom nedjeljnom terminu, subotom od 20:21.

Nakon prve godine emitovanja brojčanik EXIT TV-a, koji se može pratiti na You Tube kanalu i Facebook stranici Exita, pokazuje više desetina miliona pregleda programa, koji je u stotinak dana emitovanja, i kroz 130 strimova donio oko 150 sati sjajnog programa. Life Stream, InfinitX, Novogodišnji specijal, Concious revolution, EXIT HomeStream i Sea Star Stream festival samo su dio ekskluzivnog sadržaja realizovanog kako tokom godina na Exitovim festivalima, tako i u poslednjih 12 mjeseci.

Velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala održaće se od 8. do 11. jula 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvdila neka od najvećih svjetskih i regionalnih imena, kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Dax J, Kobosil, Denis Sulta, Honey Dijon, Laibach, Juliana Huxtable, Francois X, 999999999 live, Onyvaa, Monosaccharide, VTSS, SPFDJ, Marko Nastić, After Affair, Kristijan Molnar, Bokee, Coeus, Goblini, Ilija Djoković, Lag, Insolate, Layzie, Massimo, Reblok, Runy, Space Motion i Thundermother.

You may also like
Billain, internacionalni producent sa bh. adresom nastupa na EXIT festivalu
Nikad veći interes za Sea Star festivalom
Uz Iggy Azalea, Amelie Lens i Dubiozu Kolektiv, premijerno u Hrvatsku stiže i Konstrakta!
Najuspješniji DJ i producent svih vremena Calvin Harris predvodi više od 60 novih izvođača na EXIT festivalu!
);