Home > Muzika > U Kotor Varošu održan festival “Truck and Roll”

U Kotor Varošu održan festival “Truck and Roll”

Na Gradskom trgu u Kotor Varošu održan je četvrti muzički festival “Truck and roll”, čiji je cilj bio da se promovišu ideje mira, tolerancije, ljubavi i jača omladinski aktivizam.

Na festivalu, koji je sinoć održan, nastupila su poznata muzička imena iz regiona, a najveću pažnju privukao je kantautor i reper iz Srbije Marko Šelić-Marčelo.

“Veliki broj posjetilaca i odlična atmosfera pokazuju da je festival opravdao očekivanja nas muzičara, ali i organizatora, jer su uložili maksimum napora da ovo bude sjajna noć”, rekao je Šelić.

Tokom dana održana je i javna debata mladih sa Šelićem na kojoj je bilo riječi o idejama mira, muzičkog i umjetničkog razvoja, saradnji mladih i značaju preuzimanja odgovornosti za kulturna, politička, ekonomska i druga važna pitanja.

Predsjednik Udruženja mladih “Heroj” Đorđe Bojić istakao je da su kvalitetni izvođači napravili odličnu atmosferu i zabavu, te da su brojni Kotorvarošani i posjetioci iz susjednih opština pokazali da vole ovu vrstu muzike.

“U vremenu bujanja šunda na muzičkoj i kulturnoj sceni ovakvi događaji imaju ogroman značaj kako bi ponudili kvalitetnu alternativu”, istakao je Bojić.

Osim Marčela, na festivalu su nastupili “Napeti trio”, virtuozni banjalučki rok sastav “Fjužna pruga” i oktet sastavljen od dobro poznatih muzičara iz “Rok simfonije”.

Festival je organizovalo Udruženje mladih “Heroj” iz Kotor Varoša, u saradnji sa USAID-om, CRS i “PRO-Budućnost”.

Podršku u organizaciji festivala, koji je održan u okviru Kotorvaroškog kulturnog ljeta, pružili su opština Kotor Varoš i Centar za kulturu, sport i informisanje.

srna

foto: Alf

You may also like
Objavljen zvanični line-up drugog po redu Nektar Garden Fest-a
Marčelo predstavio singl “Dvadeset” i najavio album “Nojeva varka”
“Rock Simfonija” održala istorijski rokenrol čas
“Rock simfonija” po mjeri i Beograđana
);