Home > Muzika > “The Chemical Brothers” stižu u Zagreb

“The Chemical Brothers” stižu u Zagreb

U sklopu velike ‘No Geography’ turneje, koncerata i nastupa na najvećim svjetskim festivalima, od Meksika do Australije, preko “Glastonburyja” u Velikoj Britaniji do “Fuji” festivala u Japanu, a uoči velike završnice u “O2 Areni” u Londonu, “The Chemical Brothers” stižu u Hrvatsku, i to u Zagreb, gdje će nastupiti po prvi put!

Svi ljubitelji elektronske muzike napokon će doći na svoje, jer 12. oktobra u Dom Sportova stižu kraljevi electro scene!

Više od 20 godina “The Chemical Brothers” definišu elektronsku muziku , kao i doživljaj iste. Njihovi nastupi uživo evoluirali su od skromnih londonskih klubova do najvećih svjetskih pozornica, a osnovna ideja ostala je ista: njihov koncert kreira transcendentalni audio-vizuelni prostor kojem se publika jednostavno prepusti i izgubi u njemu. Svi koji su bili na njihovim koncertima ponavljaju kako je to iskustvo koje se ne može opisati niti ponoviti, već se ponovo mora doživjeti.

Nastupi ovog elektro dvojca nisu samo DJ setovi, već kompletan vizuelno muzički događaj praćen spektakularnom vlastitom produkcijom, kojom stvaraju sasvim novo iskustvo i jedno od najzanimljivijih doživljaja muzike uopšteno.

Grupu “The Chemical Brothers” osnovali su Tom Rovlands i Ed Simons, a duo iz Mančestera se uz “Prodigy” i “Fat Boy Slima” smatraju jednim od pionira “big beat” žanra elektronske muzike . Posljednji, deveti album “No Geography” izdan prije svega par mjeseci, pokupio je same pohvale kritičara i publike, što znači da “The Chemical Brothers” stižu u Zagreb na samom vrhuncu svog stvaralaštva. Hrvatska publika, kao i ona regionalna koja će prisustvovati koncertu, može očekivati spektakl o kojem će se još dugo pričati!

“The Chemical Brothers” po prvi put stižu u Zagreb, a posljednje samostalno gostovanje u Hrvatskoj, prije skoro 10 godina na Pagu, bilo je rasprodano. S obzirom na interes publike kroz sve ove godine i kvalitet benda, koja se svakim singlom, nastupom i albumom potvrđuje, očekuje se da će i koncert u Zagrebu biti rasprodan.

Ulaznice za koncert “The Chemical Brothers” u Domu Sportova u prodaji su putem sistema “Eventim” (www.eventim.hr) po cijeni od 430 kn za parter te 350 kn za tribine.  

You may also like
Prateći program drugog po redu Nektar Garden Fest-a: Izložba strip radova!
Večeras koncert Zlatana Stipišića Gibonnija na banjalučkoj tvrđavi Kastel
Sve je spremno za večerašnji koncert Dubioza kolektiv u Banjaluci
LET 3 za EHO: “Publika nas gura naprijed, a što se tiče srama, takvih trenutaka se ne sjećamo”
);