Home > Muzika > Svijet zavolio “Ghost Town”: Novi singl “Stonesa” prvi na listama u više od 20 zemalja

Svijet zavolio “Ghost Town”: Novi singl “Stonesa” prvi na listama u više od 20 zemalja

Samo tri dana nakon objavljivanja, nova pjesma “Living in a Ghost Town” “Rolling Stonesa”, našla se na prvom mjestu top-lista u više od 20 zemalja – SAD, Belgija, Kanada, Austrija, Slovenija, Grčka, Italija, Švajcarska, Kolumbija, Meksiko, Danska, Luksemburg, Nemačka, Poljska, Mađarska… Članovi grupe, frontmen Mik Džeger (76), gitaristi Kit Ričards (76) i Roni Vud (72), i bubnjar Čarli Vots (78), koji zajedno imaju 302 godine, zahvalili su se na društvenim mrežama, poručivši da im to mnogo znači.

Novi singl “Stonsa”, njihov prvi poslije osam godina, snimljen je u Los Anđelesu i Londonu, a završen u izolaciji. Spot odlično prikazuje situaciju u kojoj se nalazi cijeli svijet zbog pandemije virusa korona – sablasno puste ulice svjetskih metropola, dok ser Džeger pjeva kako “svi živimo u gradu duhova”.

Slavni muzičar je izjavio da je pjesma napisana još prije godinu dana, za potrebe njihovog novog studijskog albuma, ali je u dogovoru sa Ričardsom, odlučio da je prilagode i objave, jer su mislili da bi dobro oslikala vrijeme u kome trenutno živimo.

“Bili smo u studiju i snimali novi album, prije nego što smo svi ostali zaključani u kućama. Pjesma govori o boravku u mjestu koje je bilo puno života, a sada je lišeno istog, da tako kažem. Prvobitni tekst bio je previše mračan i čudan. Ponekad je potrebno dugo pisati, ali ovo sam jednostavno brzo preradio, u roku od 10 minuta. Odsvirali smo je Kit, ja i naš prijatelj Stiv. Nastavili smo da radimo na njoj u izolaciji, dodali još neke dijelove i snimili je sa bendom”, rekao je Džeger.

You may also like
Crveni jezik nad Londonom: The Rolling Stones otvaraju ekskluzivnu prodavnicu
Izgubljena pjesma “Rolling Stonesa” sa Džimijem Pejdžom na gitari uskoro pred nama
Neuništivi Mik Džeger ponovo na bini
);