Home > Muzika > “Sunday Stories” predstavio singl “Dišem”

“Sunday Stories” predstavio singl “Dišem”

Sarajevski bend “Sunday Stories” obradovao je publiku novim singlom i video spotom „Dišem“, koji je već izazvao pozitivne reakcije javnosti!

Tekst za novu pjesmu pisala je Nina Babić, dok je muziku radila takođe pjevačica ovog benda, ali ovaj put u saradnji sa Sašom Ćirićem, inače gitaristom benda. Aranžman pjesme potpisuje “Sunday Stories” koji sa Ninom i Sašom čini prije svega dugogodišnji basista Mustafa Kurtalić, a potom i Mirza Sijerčić i Adi Avdić.

“Sunday Stories” je bend iz Bosne i Hercegovine, stacioniran u Sarajevu, a osnovan prije 6 godina.

Njihovi prvi koraci u muzici stilski su pokrivali džez sa primjesama roka, dok prvi album ima pregršt fuzije smjerova od popa do latino džeza. Album je osvojio srca publike, kako domaće tako i regionalne, te se “Sunday Stories” rado prisjeća turneja u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i Srbiji.

Novi single “Sunday Stories” su odlučili uraditi na našem jeziku, u produkciji Đanija Pervana, producenta koji je između ostalog sarađivao i sa “Letu Štuke”, Natali Dizdar, te mnogim drugim. Singl “Dišem” možeš slušati i na Deezeru, te svoju pjesmu preuzeti na GooglePlay i iTunesu.

jelenmusicshow

You may also like
foto: Nebojša Babić
Marčelo za EHO: “Ljudi obično misle da je najteže probiti se, ali daleko veći izazov je kako trajati”
Stereo Banana u novom spotu pokazuje kako će izgledati Niš za 100 godina (VIDEO)
Novi album “Deep Purple”: Misteriozni naslov i novi gitarista
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
);