Home > Muzika > Sunday Stories predstavio publici novi singl

Sunday Stories predstavio publici novi singl

Sarajevski bend “Sunday Stories“  predstavio je publici novi singl pod nazivom „Karma“. Ova divna ekipa kreativnih umjetnika uvijek oduševljava svojim radom.

Tekst za pjesmu „Karma“ pisala je pjevačica Sunday StoriesNina Babić, dok su muziku radili zajedno članovi Sunday StoriesSaša ĆirićMirza SijerčićMustafa Kurtalić i Nina Babić. Na aranžmanu svoj trag je nedvojbeno ostavio i producent pjesme Đani Pervan, a tim je posebno zahvalan Benjaminu Haliloviću koji je snimio bubnjeve i učestvovao u aranžmanu.

Malo smo popričali sa ekipom o novoj pjesmi, kako je nastala, kako izgleda raditi i stvarati u periodu pandemije, šta nas čeka u budućnosti i još poneku zanimljivost. „Naslov pjesme je jasan i svi otprilike znamo šta znači ta riječ. U ovom slučaju je to Ninina verzija jedne proživljene situacije s tim što svako može da se pronađe na koji god način želi, te da doživi pjesmu shodno vlastitim emocijama i situacijama.

Spot je radio Romano Kuduzović i mi smo jako zadovoljni, dobili smo puno više nego smo očekivali, obzirom da je u pitanju lyric video. Romano je upotrijebio naše pokrete i ekspresije na najbolji mogući način da to ne izgleda minimalistički uopšte.

Inače pravljenje muzike u doba pandemije je jako zabavno. Imate još uvijek muziku kao ventil jednom sedmično, s tim što nema nikakvog pritiska. Uđemo u prostoriju i komuniciramo pa šta izađe i šta nam se svidi radimo na tome. Kao rezultat takvog sviranja nastalo je nekoliko pjesama u zadnjih godinu dana, koje trebamo snimati i koje će biti na drugom albumu.

Nismo dopustili da nas pandemija obeshrabri, iz cijele situacije smo izvukli najbolje što smo mogli i nastavljamo da sviramo i stvaramo kao da je sve u najboljem redu.“  Rekla je ova sjajna ekipa. Uživajte slušajući „Sunday Stories“ i pjesmu „Karma“.

Autor: Zoran MATIĆ

You may also like
U pokretu sa Davidom Jojićem večeras na RTRS-u
Samo do petka – jedna EXIT ulaznica za ulaz na tri festivala!
Movember 2021: „Filijev brk“ – Priznanje za najbolje brkove!
“Opasne veze” u Narodnom pozorištu Republike Srpske
);