Home > Muzika > “Sunday Stories” nastupiće na velikom “Nišville Jazz” festivalu

“Sunday Stories” nastupiće na velikom “Nišville Jazz” festivalu

Na ljetnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi u avgustu će biti održan tradicionalni Nišville Jazz Festival na kojem će se ove godine pojaviti bend “Sunday Stories” iz Sarajeva. Kao i uvijek, festival obećava odličnu zabavu i bogat lineup, a ekipa iz benda ističe kako su veoma uzbuđeni zbog prilike da se pojave na ovako velikom događaju.

Kažu da su od samog nastanka imali samo dvije želje, od kojih je prva da pišu muziku koju će ljudi osjetiti i koja će ih natjerati da osjećaju mnogo toga. Svojom muzikom slušaocu žele poručiti da se pored njih može osjećati hrabrijim, sretnijim, ljubaznijim, voljenim, željenim i moćnijim, pa makar na par minuta.

“Nadali smo se da će naše pjesme donijeti jednu pozitivnu nit, da smo svi lijepi upravo takvi kakvi jesmo, jer jesmo svi baš prelijepi, baš hrabri i svi se mnogo trudimo opstati u ovom ludom brzom svijetu, koji je nerijetko okrutan i hladan”, kazala je za Klix.ba frontmenka Nina Babić

Bend je nedavno objavio pjesmu “Dišem” koja je naišla na odlične reakcije publike i brzinom svjetlosti prošetala kroz mnoge objave na društvenim mrežama, posjetila radijske i televizijske stanice, o njoj se pisalo na portalima i na kraju je pronašla svoje mjesto odakle nesebično nastavlja disati i dijeliti svima, tačno ono što im zatreba.

Kao drugu želju Nina navodi Nišville festival. Oduvijek su željeli da ih muzika odvede baš tu, jer to za njih nije bilo koji festival, nego ključ koji otvara mnoga vrata i prozore.

“Prvi put smo spominjali želju da učestvujemo na Nišvilu još prije albuma, komentarisali kako je festival koji je tako blizu kilometražom, tako daleko od nas. Festival na kojem nastupaju samo najbolji, koji je među 10 najboljih festivala Evrope”, kaže Nina dodavši da ih je poziv organizatora veoma razveselio.

Nastup će se održati 10. augusta, a iz benda ističu kako jedva čekaju svirati rame uz rame sa drugim kolegama sa regionalne scene.

izvor: Klix.ba


You may also like
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Za 4 dana počinje Music Fest Zlatna Nit – Najisčekivaniji rock festival godine
Music Fest “Zlatna nit”: Najavljen najsvježiji festival regije
Sve spremno za Plan B FEST Zajedno!
);