Home > Muzika > “Straight Jackin” oduševio publiku u Banja Luci

“Straight Jackin” oduševio publiku u Banja Luci

Sinoć je u banjalučkom Klubu studenata KSB u Banjaluci održan koncert legendarnog benda “Straight Jackin” u organizaciji “OK Tima”.

Jedna stvar je sigurna kad su ovi sjajni momci u pitanju, a to je ona iskrena i pozitivna energija između njih i grada na Vrbasu, a to je i frontmen Jugoslav Petrović i rekao na početku koncerta. Nije ih bilo više od četiri godine, a čim su se pojavili na sceni publika je oduševljeno aplaudirala i uzvikivala pjesme koje žele čuti kao da se boje da nešto ne propuste.

“U Banja Luci sviramo već 20 godina, i ovde volimo doći. Publika zna sve naše pesme, e sad pošto ja živim u Rusiji nemamo toliko prostora za rad i za probe pa nismo svirali sve pesme”, rekao je frontmen benda Jugoslav Petrović.

On je dodao da je sastav snimio novi album 2008. godine, ali da još uvijek nije objavljen. Ipak nekoliko pjesama sa ovog izdanja je pronašlo put do slušaoca.

“Nekoliko pesama se nalazi na internetu, ali ne znamo kako su tamo dospele. Planiramo završiti album i snimiti nekoliko spotova, jer naša publika je već odrasla i mislim da se trebamo preko YouTube kanala i spotova predstaviti mlađoj publici”, rekao je Jugoslav za Eho portal.

Koncert su počeli hitom “Izvini Jah” na opšte oduševljenje svih prisutnih. Nizali su se poznati hitovi “Lopove-Narkomane”, “Mudrost”, “Javna kuća”, “Jahrastafaraj” i mnoge druge, a publika je u glas pjevala.

Ludnica u klubu i osjećaj da se ode daleko negdje ko zna gdje izazvao je hit “Tarmi Rićmi” jer realno treba suosjećati sa čovjekom koji ne živi više zbog crne žene.

Naravno svi koncerti imaju jednu ružnu stvar a to je kraj, kad se vraćamo u realnost koja nastane onog trenutka kad se upale svjetla. Nismo ih pustili tako lako da odu, te su oduševljenu publiku počastili sa još par pjesama i od nas se oprostili uz singl “Sin mafije”.

“Straight Jackin” postoji još od 1993. godine. Nastao je u Sankt Petersburgu u Rusiji gdje 1996. objavljuju debi album “Ulaz se otvara češće”. Bend se proslavio antirežimskim tekstovima, britkog jezika, jasnih poruka i nevjerovatne muzike koja to sve prati.

Zoran MATIĆ

foto: Vedran Ševčuk

You may also like
Banjalučka “Rock simfonija” predstavlja novi singl “Čovjek iz ogledala” (VIDEO)
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Devetke stižu na Freshwave!
);