Home > Muzika > Stereo Banana: Prija nam kad “Pričaju da kidamo”

Stereo Banana: Prija nam kad “Pričaju da kidamo”

Muzička senzacija “Stereo banana” iz Niša objavila je nakon duže pauze novi singl i video-spot za pjesmu “Pričaju da kidamo”. U pitanju je animirani video-spot koji, prema riječima ovih umjetnika, najavljuje novi studijski album.

“Stereo banana” je rodonačelnik novog žanra u muzici zvanog “kungfuzija” i nadaju se da će jednog dana u udžbeniku za muzičku kulturu dobiti barem pasus.

U razgovoru za “Nezavisne novine” Marko Anđelković Naopak, pjevač benda “Stereo banana”, priča o novoj pjesmi, planovima za objavu albuma, kao i o zanimljivostima koje su se bendu dešavale na turnejama.

“Tematika pesme ‘Pričaju da kidamo’ je čaršijska politika; viđenje određenog fenomena isključivo kroz jednu vizuru”, istakao je Naopak.

Muzičar dodaje da spot prenosi poruku kako sastav iz Niša “šije vasceli svet”.

“Za animiranu verziju smo se odlučili tako što su nam ljudi koji se bave animacijom to predložili, mi smo pogledali šta su pre toga radili i rekli smo im da može”, pojasnio je Naopak.

Novi spot benda “Stereo banana” radila je ekipa “Go Hektik” iz Beograda, a pjesma je snimljena u “Sobi za šiće”, u porodičnoj kući u Durlanu.

Muzičari su rekli da će ovaj spot najaviti novi album, međutim, kako Naopak ističe, još se ne zna tačan datum izlaska novog materijala.

“Nemamo blage veze. Ove kalendarske godine sigurno neće. Ni za pesme ne znamo tačno koliko će da ih bude. Sigurno više od 10, a manje od 30”, rekao je Naopak kroz šalu.

Kada je u pitanju promocija novog singla, muzičar ističe da će “Stereo banana” na promociji raditi kao i do sada, užasno.

“Mi smo užasni promoteri svog rada, što svako ko nas prati zna, tako da ćemo i ovaj put nastaviti taj trend. Mada, imali smo gostovanje kod Kesića, koje smo odlagali već šest meseci, i imamo koncert u novom klubu ‘Neverland’ u Beogradu, preko puta sajma”, rekao je Naopak.

Grupa “Stereo banana” ima veliki broj obožavalaca i u BiH. Međutim, kako Naopak ističe, pozivi za nastupe ne dolaze tako često.

“Što se druge strane Drine tiče, trebalo je prošle godine da nastupimo na ‘Demofestu’ u Banjaluci pa su nam otkazali, a sem toga niko nas ne zove jer mnogo pare tražimo”, rekao je Naopak kroz šalu.

Po izlasku nove pjesme komentari na društvenim mrežama su bili veoma pozitivni, a članovi “Stereo banane” ističu da se osjećaju sjajno zbog toga, jer znaju da je veliki kompliment kad im neko napiše “stvarno kidate i šijete”.

Ovaj bend je proteklih nekoliko godina obišao mnoge gradove u Srbiji i regionu i svako putovanje i nastup sa sobom nosi neke zanimljive anegdote.

“Desilo se mnogo anegdota, ali recimo pamtino – jednom u Zaječaru pre mnogo godina smo nastupali u klubu koji je bio direktno ispod kafane. I kafanu i klub drži isti lik. Rovemo ti mi u najveće, kad nam prilazi jedan od organizatora i sa sve polujužnjačkim akcentom kroz nos kaže: ‘Brate, će smanjite malo? Gazda mi se dere, kaže žale mu se gosti u kafanu, ispadaju gi kašike iz ruke'”, prisjetio se Naopak.

izvor: Nezavisne novine / David JOJIĆ

You may also like
Stereo Banana u novom spotu pokazuje kako će izgledati Niš za 100 godina (VIDEO)
Ultrazuk predstavio singl “S.O.S” (VIDEO)
Grupa Zoster objavila je video spot za pjesmu “Čovjek želi da je ptica”
Mladen Mačar predstavio pjesmu “Sarajevo”
);