Home > Muzika > Stenli Džordan u Tvornici kulture u Zagrebu

Stenli Džordan u Tvornici kulture u Zagrebu

Legendarni jazz umjetnik i gitaristički virtuoz Stenli Džordan donosi u zagrebačku Tvornicu kulture 22. maja program “Stanley Plays Jimi” sa svojim interpretacijama najvažnijih Hendriksovih pjesama.

“Stanley Plays Jimi” njegov je lični tribute po mnogima jednom od najvećih gitarista svih vremena.

“Ovo je moj zamišljeni Džimi Hendriks koncert kakav bi svirao da je danas živ. Ponovno prolazeći njegovu muziku i izazivajući njegov duh pokušat ću oživjeti tu fantaziju” – izjavio je Stenli Džordan prilikom debitantskog izvođenja u srpnju prošle godine u holivudskom Catalina Jazz Clubu gdje je započeo s “Foxy Lady”.

“Naravno, može se odsvirati upečatljiv šou samo upotrebljavajući 2-3 njegove tehnike, ali pokušati ću ne samo obraditi njegove pjesme nego i raditi na njima, što je i smisao ovog projekta”. Na dosadašnjim svirkama Džordan je iz Hendriksovog repertoara izvukao “Voodoo Chile”, “Purple Haze”, “Manic Depression”, već spomenutu “Foxy Lady”, “Lover Man”, “Up From The Skies”, kao i niz pjesama drugih autora koje je Džimi izvodio, kao što su “Hey Joe” ili “All Along The Watchtower”.

Ovaj izuzetan projekt Stenli Džordan odsviraće na kratkoj američkoj turneji krajem januara i početkom februara nakon čega mu slijede solo nastupi, kao i oni s triom u švajcarskom Bernu. “Stanley Plays Jimi” u Tvornici kulture biće jedini takav koncert zasad planiran u cijeloj Evropi.

Ulaznice u prodaju kreću u petak, 24. januara po cijeni od 120 kn u pretprodaji. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta ulaznice će iznositi 150 kn. Službena prodajna mjesta su Dancing Bear Shop (Gundulićeva 7), Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr.

You may also like
RAGE AGAINST THE MACHINE u Zagrebu
CHARNA i EHO RADAR u subotu u Prijedoru!
U pokretu sa Davidom Jojićem večeras na RTRS-u
Brojna poznata imena iz svijeta muzike na ovogodišnjem Nektar OK Festu
);