EHO Portal

“Steel Panther” glam metal legende stižu u Zagreb

Bend “Steel Panther”, glam metal legende iz Los Angelesa, dolaze na premijerno regionalno gostovanje zagrebačku Tvornicu kulture, u subotu 12. juna 2021. godine.

Kalifornijski bend najpoznatiji je po svom humoru i tekstovima, kao i scenskom nastupu koji potencira tipični glam metal. “Steel Panther” su lokalnu popularnost stekli još početkom 2000-ih svirajući u klubovima Sunset Stripa u LA-u, tada još nastupajući pod imenom “Metal Shop” i pretvarajući se da su bend koji je propustio svoju veliku priliku 80-ih. Nakon nekoliko promjena, zadržavaju se na imenu “Steel Panther” i počinju s turnejama van Amerike te uskoro zauzimaju sve više pozicije na “lineupima” festivala.

Obučeni u tajice i kožne jakne, s ogromnim perikama, uz prikaz mačo kulture, njihov komični pristup temama seksa, droge i rokenrola brzo je dobio horde fanova probio ih u mainstream i rasprodao koncerte. Česti gosti na pozornici su im bile i holivudske zvijezde, a i sami su se pojavljivali u reklamama i televizijskim emisijama.

Singlovi “Death To All But Metal” i “Community Property” našli su se na albumu “Feel The Steel” iz 2009. koji se probio na Billboardovu ljestvicu najboljih albuma, ali i zauzeo 48. mjesto na rok ljestvici. 2011. je uslijedio “Balls Out” na kojem su gostovali komičari Dejn Kuk kao i Nickelbackov Čad Kruger. Album “All You Can Eat” obilježen je singlom “Party Like Tomorrow Is the End of the World”, a nakon kojeg je uslijedio “Live from Lexxi’s Mom’s Garage” koji je prikazivao glam rok garažni koncert, te nasljednici, izdanja “Lower The Bar” i peti “Heavy Metal Rules”.

“Steel Panther” najpoznatiji su po živim nastupima u kojima u pauzama između pjesama često potenciraju sukob među članovima benda, rasprave o seksu i drogama i improvizovani humor. Kao predgrupu na turneju su ih zvala najveća imena hair metal i glam rock scene, uključujući “Def Leppard”, “Motley Crue” i “Guns’n’Roses”.

Ulaznice se u prodaji nalaze od 4. septembra po cijeni od 160 kn, od 1. novembra cijena će biti 180 kn dok će na dan koncerta za ulaz trebati odvojiti 200 kn.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), te sva prodajna mjesta Eventima i online putem Eventim servisa.

https://www.youtube.com/watch?v=ZnZM1CzQF8Y&feature=share&fbclid=IwAR3kSiNH8KzgvVeTyu4Fk4exirUzBYFqVrrATynp3oKUDlx1uw7Kz7svwP0

Zoran MATIĆ

);
Visit Us On Facebook