Home > Muzika > “Spiridon”: Novo ime na banjalučkom muzičkom nebu

“Spiridon”: Novo ime na banjalučkom muzičkom nebu

Evo novog benda iz Banjaluke. Stara ekipa, nove ideje, predstavljamo vam njihov prvi singl “Mrtva priroda”.

Ekipu Spiridona čine poznati banjalučki muzičari: Bojan Dakić – Vokal, Saša Rogić – Gitara, Srđan Lakić – Bass, Dejan Savić – Gitara i Bojan Katalina – Bubanj. Razgovarali smo sa Sašom Rogićem o bendu i planovima.

EHO: Možete li nam reći više o bendu “Spiridon”? Kojem žanru prirada, koja je tematika pjesama i poruka koju šaljete publici?

SAŠA ROGIĆ: “Spiridon” je, iako smo Dejan i ja već godinama u potrazi za načinom da nastavimo zajedno raditi muziku kao što smo radili u “Tankeru”, nastao spontano. Dejan i ja smo pokušavali nastaviti “Tanker”, a onda se pojavio Bojan Dakić i nastao je “Spiridon”, bukvalno preko noći. Trenutno imamo jedan singl gotov i objavljen, drugi je na putu, a tu su još dva ili tri nacrta na kojima paralelno radimo. Specijalne tematike za sada nema, pjesme nastaju spontano jedna po jedna u zavisnosti od inspiracije tekstopisca, u ovom slučaju Bojana Dakića. Sve dolazi u obzir, univerzalno ljubav i međuljudski odnosi, sve što nas može snaći u životu i pokrenuti na razmišljanje kako kroz sve to proći, kako preživjeti. Kao uglavnom autor muzike, ne mogu pretjerano ulaziti u analizu Bojanove lirike. “Spiridon” baš i nema veze sa muzikama naših prijašnjih bendova, pa ja ne bih tu povlačio nikakve paralele i dijagonale. Ovo je potpuno novi vajb, nešto blaži, opušteniji.

EHO: Koji su planovi u budućnosti šta možemo očekivati od Vas u skorijoj budućnosti?

SAŠA ROGIĆ: Planovi su jednostavni, pravimo novu muziku stalno, pripremamo materijal da možemo na binu, bar na festival sa 45 minuta svirke, a onda i dalje sve do punog repertoara za solo koncert. Iako smo imali ogromnu pauzu, npr Dejan i ja sa “Tankerom”, ali isto važi i za Srđana i Bojana iz “Benefita”, nismo odustali od autorskog rada. Očigledno, radi nam se svima još. Novi singl veoma brzo, prije kraja ljeta sigurno, a onda sve još više ubrzano.

EHO: Pretpostavljam da je ekipa željna svirke, da li možemo očekivati neke nastupe?

SAŠA ROGIĆ: Do sljedeće godine neke proljećne sezone svirki mislim da bi mogli biti spremni za nastup na festu ovom-onom, možda prvo u Banjaluci, pa redom onda, ima bina na sve strane. Ako se ukaže prilika da nastupimo negdje kao gosti i prije, sa tri singla u okviru 15-20 minuta, desiće se i to.

U nastavku Vam donosimo pjesmu “Mrtva priroda” ,uživajte uz slušajući ove momke, pratite njihov rad jer kvalitetne muzike nikad dosta i zapamtite ko ne voli karanfile ne voli ni ljude.

Razgovarao: Zoran MATIĆ

You may also like
foto: Nebojša Babić
Marčelo za EHO: “Ljudi obično misle da je najteže probiti se, ali daleko veći izazov je kako trajati”
Svi putevi vode u Banjaluku, na sedmi po redu Moto Fest
Freshwave 2024: I Adana Twins ovog ljeta na Kastelu!
Devetke stižu na Freshwave!
);