Home > Muzika > Spektakularno otvaranje drugog Banja Luka Festa

Spektakularno otvaranje drugog Banja Luka Festa

Drugi „Banjaluka Fest“, u organizaciji „Stars & More“, otvoren je sinoć koncertom Bajage i Instruktora uz pomoć fenomenalne lokale podrške u vidu simfonijskog orkestra koji je oduševio sve na tvrđavi.

Kako je Bajaga i rekao ovo je bio koncert za rok grupu, hor i orkestar koji je zvučao fenomenalno, zbog čega ga je i publika ispratila aplauzima.

Otvaranje manifestacije je pratio i dolazak uglednih zvanica na crveni tepih na tvrđavi Kastel, a najveću pažnju privukla je glumica Sloboda Mićalović. Tvrđavi Kastel ovaj festival daje poseban izgled elegancije i ljepote koji bastion na Vrbasu i zaslužuje.

Bajaga je koncert, koji je Banjaluka sa oduševljenjem čekala, počeo pjesmom „Još te volim“. Posebno je došla do izražaja energija između benda i orkestra koja se itekako osjetila, sjajno su sklopili tonove i ovo je svakako jedan od ljepših muzičkih ugođaja na Kastelu.

Na pitanje kako je uopšte došlo do saradnje sa orkestrom , Bajaga je rekao da se to desilo još 2019. godine u Sava centru.

„Svirali smo u Beogradu sa beogradskom filharmonijom, u Skoplju sa skopskom, u Banjaluci evo sa banjalučkom. Plan je da nastupimo i u Zagrebu i Ljubljani. Jako je lepa i ta saradnja muzičara koji inače ne sviraju zajedno“, rekao je Bajaga.

Među zidinama tvrđave nizali su se itekako poznati stihovi, a publika je doslovce svaku riječ sa Bajagom otpjevala zajedno.

“Bina izgleda fenomenalno, maloprije smo se šalili da ste napravili Sava Centar na otvorenom. Uz to i ozvučenje je vrhunsko i zaista je lepo nastupati ovde.” rekao je Bajaga.

Preko pedeset muzičara na sceni svojim fenomenalnim umijećem i ljepotom koju Banja Luka Fest ima postavili su naš grad na mapu regiona, pred nama su još tri festivalska dana, tako da očekujemo da vas vidimo ovih dana na mjestu dobrih susreta.

Večeras nas očekuje Josipa Lisac, dan nakon nje Luz Casal, a veliko finale je uz Zdravka Čolića, tako da vidimo se.

You may also like
Novi fosili u Banjaluci: Sanja, Marinko i Zec stižu na tvrđavu Kastel
Morcheeba prvi najavljeni headliner Demofesta
Kolja i Grobovlasnici 9. juna u Banjaluci
“Rock El Clasico” na Kastelu: Stefan Milenković i Nele Karajlić zatvorili Plan B Fest
);