Home > Muzika > “Slipknot” nastupio u Beču: Praznik za ljubitelje metal zvuka

“Slipknot” nastupio u Beču: Praznik za ljubitelje metal zvuka

Sinoć je u Beču održan koncert koji ljubitelji metal zvuka pamtiti jako dugo. “Slipknot”, nakon četiri godine ponovo u Beču, uz podršku “Behemota” i rasprodanu halu iskrenih i unezvjerenih fanova željnih oštrog zvuka. Publika je sa svih strana, mogli ste vidjeti zastave od Engleske do Izraela. Nedavno su objavili novi album, a publika je sa nestrpljenjem očekivala i nove i stare hitove.

Predgrupa je “Behemot”. Da mi je neko rekao da će ova dva benda nastupati zajedno ne bi mu vjerovao, iskreno za mene je to bilo iznenađenje. Njihov set publika je dočekala sa oduševljenjem, čak mislim da ima ljudi koji su samo zbog njih došli. Vrata pakla su otvorena, a oni energični, čvrstog zvuka, tonovi kao nacrtani a bubnjar je je*ena mašina. Nakon odsviranih pjesama izašli su sa bubnjevima na sebi i odsvirali znak za ulazak Satane i tako je završilo druženje sa “Behemotom”.

Preko stejdža je zastava sa znakom “Slipknota”, hala je prepuna, stojim na jednoj nozi ni ta nije moja, svi čekaju početak, a DJ pušta muziku usko vezanu za “Slipknot” kao npr „Simple Minds“ , „David Bowie“ i slično. Napokon, kreće „For those about to rock (We salute you)“ od „AC/DC“ a publika u ekstezi, zatim se uz snažnu detonaciju zastava sklanja i kreće „Unsainted“ i koncert koji smo svi čekali.

Snažni, sa novim maskama (po mom mišljenju lošijim od onih prije), ljuti, iz pjesme u pjesmu naboj energije je sve jači. Kori Tejlor kao fenomenalan frontmen vodi nas kroz hitove, od prvog do poslednjeg albuma, a Sik naravno skače svuda na bini, i motiviše publiku i opominje da se na koncertu “Slipknota” ne stoji.

Pjesme poput „Eyeore“ , „Nero forte“ , „Before I forget“ , „New abortion“ , „The Bird of Cruel“ , „Vermilion“ , „ All out life“ nizale su jedna za drugom a ne umorni Kori davao je 100% sebe i tražio duplo od nas.

Publika pjeva u glas, šuta se kao da nema sutra, po sali lete ljudi, pivo, patike. Došao je kraj koncerta i bend se povukao ali mi nismo dozvolili da se tako završi nego smo ih vratili na bis. Naravno bis je počeo uz „sicc“, nastavio uz „People = Shit“ koji je raspametio ljude a koncert je završen tradicionalno uz „Surfacing“ jer tradicija je tu da se poštuje.

A kad smo kod tradicije ako im išta mogu zamjeriti to je onda što su odustali od tradicionalnog izvođenja „Spit it out“ i one varijante da svi čučnu te kada Kori kaže „Jump fuck up“ skoče, to je pjesma koja je glavni reprezent energije “Slipknota” i svojevrstan zaštitni znak tako da apelujem da se to vrati. Što se tiče ostalog, “Slipknot” je jedan od onih bendova koji daju 150% sebe, i ako imate prliku pogledajte ih uživo.

Koncert pratio: Zoran MATIĆ

You may also like
Prateći program drugog po redu Nektar Garden Fest-a: Izložba strip radova!
Večeras koncert Zlatana Stipišića Gibonnija na banjalučkoj tvrđavi Kastel
Sve je spremno za večerašnji koncert Dubioza kolektiv u Banjaluci
LET 3 za EHO: “Publika nas gura naprijed, a što se tiče srama, takvih trenutaka se ne sjećamo”
);